Корисно знати! Як винахідливі господині виправляють смак пересолених котлет

Навіть у досвідчених господарок бувають невдалі дні, коли все валиться з рук, передають Патріоти України.

Пересолені котлети – це не біда. Головне знати, як виправити страву.

Подробиці

Якщо в готових котлетах багато солі, відправте їх в пароварку на півгодини.

Разом із парою вийде зайва сіль. А самі котлети стануть ще більш пишними та смачними.

Якщо такої техніки вдома немає, викладіть котлети на сковорідку, залийте їх водою і тушкуйте під закритою кришкою.

Цей спосіб хороший тим, що до котлет на сковорідку можна викласти відразу і картоплю, залити соусом страву і приготувати повноцінну вечерю.

Ще один простий спосіб врятувати пересолені котлети – приготувати підливу.

Зваріть овочевий бульйон, додайте масла і борошна та варіть бульйон, доки він не загустіє.

Залийте цією підливою котлети і відправте в духовку на 10 хвилин. Підлива вбере зайву сіль.

Пересолені котлети можна запекти в духовці разом із картоплею або макаронами під вершковим соусом.

Вийде дуже смачна запіканка, а про те, що котлети були пересолені, ніхто не здогадається.

Кардіологи б’ють на сполох - ця модна сіль може шкодити серцю

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:10

Кардіологи застерігають від надмірного використання модних видів солі —-морської, гімалайської, кельтської чи кошерної. Попри репутацію "натуральних" і "корисніших", вони можуть збільшувати споживання натрію, що шкодить серцю та підвищує ризик гіпертон...

Ви могли це не знати! Чим не можна закушувати коньяк і чому

п’ятниця, 26 грудень 2025, 8:45

Коньяк - це міцний напій із насиченим смаком, тому закуски до нього обирають так, щоб вони підкреслювали аромат і не перебивали його. Тому деякі продукти їсти у поєднанні з коньяком не можна, передають Патріоти України. Наприклад, часто на застіллях лю...