
Багато хто з нас не уявляють собі життя без гарячої піци. Але чи так вона безпечна? Лікарі не рекомендують їсти такий продукт, якщо він куплений в магазині. Лікар-дієтолог Павло Ісанбаєв розповів, що станеться з організмом, якщо щодня їсти піцу, зазначають Патріоти України.
Медик повідомив, що в покупних піцах просто сила-силенна калорій, вони містять жирні соуси, майонез, ковбасу, кілька видів сиру і пшеничне борошно.
"Продукт підвищує рівень цукру в крові і сприяє швидкій появі відчуття голоду, а також перспективі набрати зайву вагу. Тому хлібопекарське борошно часто замінюють на житнє, цільнозернове або рисове. Рисове борошно рекомендоване при непереносимості глютену – діагнозі, коли вживання "звичайного" борошна викликає здуття живота, зриви стільця або інші порушення в роботі шлунково — кишкового тракту", - пояснив він.
Ні в якому разі не запивайте піцу солодкою газованою водою, радить лікар. Поєднання солодкого і жирного в одному прийомі їжі призводить до коливань глюкози, навантажує підшлункову залозу і збільшує ризик набрати непотрібні кілограми.
"У людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту можливі загострення гастриту, здуття живота, зриви стільця. У підлітків жирне разом з солодким викликає проблеми зі шкірою, провокує часті зміни в настрої і дратівливість – їм рекомендується вживати тільки ту піцу, яка готується з "здорових" продуктів", - резюмував лікар.
Підбиваючи підсумок можна сказати, що часте вживання піци веде до проблем з вагою, гастриту і проблема зі шкірою. Пам'ятайте, збалансоване харчування-запорука успіху і здоров'я.
Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...
Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...