Краще не ризикуйте! Лікар розповів, що буде з організмом, якщо їсти піцу щодня

Багато хто з нас не уявляють собі життя без гарячої піци. Але чи так вона безпечна? Лікарі не рекомендують їсти такий продукт, якщо він куплений в магазині. Лікар-дієтолог Павло Ісанбаєв розповів, що станеться з організмом, якщо щодня їсти піцу, зазначають Патріоти України.

Медик повідомив, що в покупних піцах просто сила-силенна калорій, вони містять жирні соуси, майонез, ковбасу, кілька видів сиру і пшеничне борошно.

"Продукт підвищує рівень цукру в крові і сприяє швидкій появі відчуття голоду, а також перспективі набрати зайву вагу. Тому хлібопекарське борошно часто замінюють на житнє, цільнозернове або рисове. Рисове борошно рекомендоване при непереносимості глютену – діагнозі, коли вживання "звичайного" борошна викликає здуття живота, зриви стільця або інші порушення в роботі шлунково — кишкового тракту", - пояснив він.

Не запивайте піцу газованою водою

Ні в якому разі не запивайте піцу солодкою газованою водою, радить лікар. Поєднання солодкого і жирного в одному прийомі їжі призводить до коливань глюкози, навантажує підшлункову залозу і збільшує ризик набрати непотрібні кілограми.

"У людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту можливі загострення гастриту, здуття живота, зриви стільця. У підлітків жирне разом з солодким викликає проблеми зі шкірою, провокує часті зміни в настрої і дратівливість – їм рекомендується вживати тільки ту піцу, яка готується з "здорових" продуктів", - резюмував лікар.

Підбиваючи підсумок можна сказати, що часте вживання піци веде до проблем з вагою, гастриту і проблема зі шкірою. Пам'ятайте, збалансоване харчування-запорука успіху і здоров'я.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...