Краще не ризикуйте! Лікар розповів, що буде з організмом, якщо їсти піцу щодня

Багато хто з нас не уявляють собі життя без гарячої піци. Але чи так вона безпечна? Лікарі не рекомендують їсти такий продукт, якщо він куплений в магазині. Лікар-дієтолог Павло Ісанбаєв розповів, що станеться з організмом, якщо щодня їсти піцу, зазначають Патріоти України.

Медик повідомив, що в покупних піцах просто сила-силенна калорій, вони містять жирні соуси, майонез, ковбасу, кілька видів сиру і пшеничне борошно.

"Продукт підвищує рівень цукру в крові і сприяє швидкій появі відчуття голоду, а також перспективі набрати зайву вагу. Тому хлібопекарське борошно часто замінюють на житнє, цільнозернове або рисове. Рисове борошно рекомендоване при непереносимості глютену – діагнозі, коли вживання "звичайного" борошна викликає здуття живота, зриви стільця або інші порушення в роботі шлунково — кишкового тракту", - пояснив він.

Не запивайте піцу газованою водою

Ні в якому разі не запивайте піцу солодкою газованою водою, радить лікар. Поєднання солодкого і жирного в одному прийомі їжі призводить до коливань глюкози, навантажує підшлункову залозу і збільшує ризик набрати непотрібні кілограми.

"У людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту можливі загострення гастриту, здуття живота, зриви стільця. У підлітків жирне разом з солодким викликає проблеми зі шкірою, провокує часті зміни в настрої і дратівливість – їм рекомендується вживати тільки ту піцу, яка готується з "здорових" продуктів", - резюмував лікар.

Підбиваючи підсумок можна сказати, що часте вживання піци веде до проблем з вагою, гастриту і проблема зі шкірою. Пам'ятайте, збалансоване харчування-запорука успіху і здоров'я.

Вихід є! Як врятувати пересолені котлети

неділя, 8 червень 2025, 7:12

У житті хоч раз кожній господині доводилося стикатися з тим, що страва пересолена, і кулінарні прорахунки треба виправляти. Є моменти, які легко виправити, якщо справа стосується макаронів або рису. Але що робити, якщо пересолені котлети. Проблема теж ...

Буде як у ресторані! Як приготувати смачний кляр до будь-якого м’яса

неділя, 8 червень 2025, 6:12

Коли обсмажуватимете м’ясо на сковорідці, буде хрумка скоринка зверху і м’яке соковите м’ясо всередині, передають Патріоти України. Відділіть білок від жовтка, жовтки збийте, а білки відправте охолоджуватися в холодильник. У миску зі збитими жовтками д...