Краще не ризикуйте! Лікар розповів, що буде з організмом, якщо їсти піцу щодня

Багато хто з нас не уявляють собі життя без гарячої піци. Але чи так вона безпечна? Лікарі не рекомендують їсти такий продукт, якщо він куплений в магазині. Лікар-дієтолог Павло Ісанбаєв розповів, що станеться з організмом, якщо щодня їсти піцу, зазначають Патріоти України.

Медик повідомив, що в покупних піцах просто сила-силенна калорій, вони містять жирні соуси, майонез, ковбасу, кілька видів сиру і пшеничне борошно.

"Продукт підвищує рівень цукру в крові і сприяє швидкій появі відчуття голоду, а також перспективі набрати зайву вагу. Тому хлібопекарське борошно часто замінюють на житнє, цільнозернове або рисове. Рисове борошно рекомендоване при непереносимості глютену – діагнозі, коли вживання "звичайного" борошна викликає здуття живота, зриви стільця або інші порушення в роботі шлунково — кишкового тракту", - пояснив він.

Не запивайте піцу газованою водою

Ні в якому разі не запивайте піцу солодкою газованою водою, радить лікар. Поєднання солодкого і жирного в одному прийомі їжі призводить до коливань глюкози, навантажує підшлункову залозу і збільшує ризик набрати непотрібні кілограми.

"У людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту можливі загострення гастриту, здуття живота, зриви стільця. У підлітків жирне разом з солодким викликає проблеми зі шкірою, провокує часті зміни в настрої і дратівливість – їм рекомендується вживати тільки ту піцу, яка готується з "здорових" продуктів", - резюмував лікар.

Підбиваючи підсумок можна сказати, що часте вживання піци веде до проблем з вагою, гастриту і проблема зі шкірою. Пам'ятайте, збалансоване харчування-запорука успіху і здоров'я.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...