Господині, які вперше готують плов, дивуються, чому страва не виходить апетитного жовтого кольору, якою ми звикли бачити плов у ресторанах, передають Патріоти України.
Жовтий колір плову надають три інгредієнти – це обсмажена цибуля, морква та приправа.
З цибулею та морквою проблем у господарок не виникає.
Обсмажена до золотистої скоринки цибуля трохи пофарбує плов.
Обсмажена морква теж виділяє помаранчевий сік, але не так багато, щоб це якось позначилося на кольорі плову.
Щоб плов вийшов яскраво-жовтим, головне правильно вибрати приправу.
Жовтий колір надають плову шафран, куркума та карі. Ці спеції є натуральними барвниками.
За класичним рецептом до плову додають й інші спеції – зіру, гострий і червоний перець, часник і паприку.
М’ясо для плову викладають на обсмажену цибулю, а зверху викладають моркву та рис. Рис просочиться жиром від цибулі та пожовкне.
Перемішують страву перед подачею на стіл.
Відбивні з будь-якого м’яса будуть неймовірно ніжними, соковитими, м’якими, якщо їх правильно підготувати до смаження. Не малу роль відіграє й спосіб приготування кляру. Господині часто роблять його на воді, а тому отримають жорстке м’ясо, передають Па...
Тонкі млинці – це завжди смачно, але іноді краї виходять надто сухими й ламкими. Через це вироби втрачають свою ніжність і складно згортаються. Проблема знайома багатьом, але вирішити її досить легко. Все залежить від технології приготування тіста та п...