Лише спробуйте! Що додають досвідчені господині в плов для жовтого кольору

Господині, які вперше готують плов, дивуються, чому страва не виходить апетитного жовтого кольору, якою ми звикли бачити плов у ресторанах, передають Патріоти України.

Жовтий колір плову надають три інгредієнти – це обсмажена цибуля, морква та приправа.

Подробиці

З цибулею та морквою проблем у господарок не виникає.

Обсмажена до золотистої скоринки цибуля трохи пофарбує плов.

Обсмажена морква теж виділяє помаранчевий сік, але не так багато, щоб це якось позначилося на кольорі плову.

Щоб плов вийшов яскраво-жовтим, головне правильно вибрати приправу.

Жовтий колір надають плову шафран, куркума та карі. Ці спеції є натуральними барвниками.

За класичним рецептом до плову додають й інші спеції – зіру, гострий і червоний перець, часник і паприку.

М’ясо для плову викладають на обсмажену цибулю, а зверху викладають моркву та рис. Рис просочиться жиром від цибулі та пожовкне.

Перемішують страву перед подачею на стіл.

Джерело: ПростоВей

ТОП-3 причини, чому кава може допомогти схуднути та як її правильно пити

вівторок, 7 жовтень 2025, 23:10

Кава не є чарівним засобом для схуднення, але наукові дослідження показують, що вона може стати корисним доповненням до вашого раціону. Експерти виділяють три основні механізми, завдяки яким кава може сприяти контролю ваги, передають Патріоти України. ...

Розставлено крапки над "і": Що кажуть вчені про користь кісткового бульйону для здоров'я

вівторок, 7 жовтень 2025, 17:50

Кістковий бульйон нині став популярним продуктом харчування. Часто його називають "рідким золотом", адже вважається, що такий бульйон є порятунком від застуди, може полегшити біль у суглобах, а також позитивно впливає на шкіру та травлення, передають П...