Масляна, або, вірніше, Масниця у 2022 році розпочнеться зовсім скоро - 28 лютого, інформують Патріоти України. А це означає, що українським кулінарам знадобляться рецепти млинців. Адже за традицією, на столах повинні бути обов'язково млинці, а також сир і вареники.
Які рецепти млинців вам точно знадобляться на Масницю і важливі секрети про їх приготування - читайте нижче.
Половину води змішайте з цукром і сіллю, потім влийте її до борошна, перемішайте віночком до однорідності. Додайте до тіста воду, що залишилася, і масло. Перемішайте і смажте млинці на сухій сковороді з двох сторін до золотистого кольору.
Мінеральна газована вода зробить тісто повітряним і легким, а млинці будуть тонкими та ажурними.
Дріжджі подрібніть, змішайте з половиною цукру, 2 ложками борошна і залийте все 120 мл теплої води. Накрийте і поставте в тепле місце на пів години. Яйця збийте з цукром і сіллю.
У борошно влийте опару, яйця, воду, що залишилася (теплу). Збийте все до однорідності. Додайте масло і перемішайте. Накрийте і залиште ще на пів години.
Смажте млинці на сухій сковороді з двох сторін до золотистого кольору.
Збийте борошно з водою, яйцем і сіллю до однорідності. Приберіть тісто в холодильник на годину. Потім поставте його на 20-30 хвилин в кімнатну температуру. Перед смаженням млинців - перемішайте.
Сковороду змастіть маслом. Налийте тісто і смажте з кожного боку до золотистого кольору.
Такі млинці можна робити з начинкою: обсмажте з одного боку 3 секунди, а потім викладайте на млинець шинку, тертий сир, помідор. Підверніть кутки та смажте до готовності.
У глибокій мисці збийте борошно, сіль, манку, теплу воду і дріжджі. Збивати краще блендером, щоб була однорідна маса. Додайте розпушувач і збивайте ще 4 хвилини.
Накрийте миску рушником і залиште на 2 години при кімнатній температурі. Перемішайте. Смажте на антипригарній сковороді на середньому вогні по кілька хвилин з кожного боку.
Щоб млинці виходили вдалі, не рвалися і не прилипали, дуже важливо дотримуватися чітких пропорцій і вибирати правильний посуд.
Для смаження млинців варто використовувати спеціальну млинцеву сковороду - у неї невисокі бортики та відповідна товщина. Якщо такої немає, то беріть звичайну чавунну або сковороду з товстим дном.
Щоб млинці, які ви смажите на тефлоновій сковороді, не прилипали до дна і не рвалися - замішуйте тісто на гарячій воді безпосередньо перед випіканням.
Якщо в чавунній сковороді підгорають млинці, насипте попередньо в неї сіль і дайте трохи прогоріти. А потім приберіть пісок і протріть чистою серветкою.
Перед смаженням млинців прожарити сковороду і приберіть її на хвилину з плити. А потім змастіть її маслом. Процедуру потрібно повторювати кілька разів в процесі випікання. А ось масло не доливайте - це помилка.
Якщо млинець почав рватися - швидко приберіть його зі сковороди, потім добре протріть сковорідку, помийте, прожарте та змастіть маслом.
Не лийте багато тіста на сковороду, досить 2/3 стандартного ополоника. Далі - справа техніки, тісто має бути такої консистенції, щоб вам було легко круговими рухами розподілити його по дну сковорідки.
Час від часу тісто потрібно перемішувати, оскільки борошно може осісти на дно. І не додавайте багато цукру - від цього млинці рвуться.
Обов'язковий інгредієнт в тесті - це рослинна олія. На літр тіста має бути 40-50 мл.
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...