М’якою вийде навіть шкірка! Перевірений рецепт засолювання сала

Особливість засолювання сала за цим рецептом у тому, що дуже м’якою виходить шкірка, передають Патріоти України.

Засолене таким способом сало тане в роті разом із нею.

Подробиці

Для засолювання важливо підібрати добрий шматок свинини з мінімальними м’ясними прошарками. Що менше буде м’яса, то швидше просолиться сало.

Товщина шматка має бути близько 3 сантиметрів.

Тепер потрібно вибрати приправи. Не варто мудрувати – беремо лише 200 грамів солі, упаковку перцю та порубаного лаврового листка.

Приготування

Спочатку засипаємо в миску сіль, розбиваємо всі грудки, додаємо перець та лавровий лист.

Змішуємо всі спеції в однорідну масу та посипаємо сало.

Спочатку солимо зверху, потім збоку.

Залишаємо сало у холодильнику на 3 дні, але можна і на тиждень.

Коли сало просолиться, промиваємо шматок під водою, знову обвалюємо у суміші приправ.

Тепер можна вибрати більш багату за вмістом суміш із спецій. Наприклад, для сала підходять часник, паприка, хмелі-сунелі.

Кладемо сало в пакет і відправляємо у морозилку. Через день сало можна нарізати на шматочки і їсти.

Джерело: ПростоВей

Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...

Впливають на мозок! Вчені пояснили, чому ми залежні від шкідливих продуктів

субота, 23 серпень 2025, 9:39

Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...