М’якою виходить навіть шкірка! Солимо сало за перевіреним рецептом

Особливість засолювання сала за цим рецептом у тому, що дуже м’якою виходить шкірка. Засолене таким способом сало тане в роті разом із нею, передають Патріоти України.

Подробиці

Для засолювання важливо підібрати добрий шматок свинини з мінімальними м’ясними прошарками. Що менше буде м’яса, то швидше просолиться сало.

Товщина шматка має бути близько 3 сантиметрів.

Тепер потрібно вибрати приправи. Не варто мудрувати – беремо лише 200 грамів солі, упаковку перцю та порубаного лаврового листка.

Приготування

Спочатку засипаємо в миску сіль, розбиваємо всі грудки, додаємо перець та лавровий лист.

Змішуємо всі спеції в однорідну масу та посипаємо сало.

Спочатку солимо зверху, потім збоку.

Залишаємо сало у холодильнику на 3 дні, але можна і на тиждень.

Коли сало просолиться, промиваємо шматок під водою, знову обвалюємо у суміші приправ.

Тепер можна вибрати більш багату за вмістом суміш із спецій. Наприклад, для сала підходять часник, паприка, хмелі-сунелі.

Кладемо сало в пакет і відправляємо у морозилку. Через день сало можна нарізати на шматочки і їсти.

Соковита курка-гриль за 5 хвилин - шеф-кухарка поділилася геніальним рецептом

субота, 19 липень 2025, 9:15

Курка-гриль - це класика, яку легко зіпсувати. Сухе, гумове, безсмакове м’ясо здатне зіпсувати будь-який обід. Але відома кулінарна експертка Дженніфер Сігл поділилася рецептом, який гарантує ніжне, соковите і ароматне філе щоразу, передають Патріоти У...

Їжа-антистрес: Названо продукти, що допомагають впоратися з тривогою

субота, 19 липень 2025, 7:30

Те, що ми їмо, має набагато більший вплив на наше психічне самопочуття, ніж може здаватися на перший погляд. Сучасні дослідження доводять тісний зв’язок між харчуванням і тривожністю, передають Патріоти України. Деякі продукти здатні знижувати рівень с...