Особливість засолювання сала за цим рецептом у тому, що дуже м’якою виходить шкірка. Засолене таким способом сало тане в роті разом із нею, передають Патріоти України.
Для засолювання важливо підібрати добрий шматок свинини з мінімальними м’ясними прошарками. Що менше буде м’яса, то швидше просолиться сало.
Товщина шматка має бути близько 3 сантиметрів.
Тепер потрібно вибрати приправи. Не варто мудрувати – беремо лише 200 грамів солі, упаковку перцю та порубаного лаврового листка.
Приготування
Спочатку засипаємо в миску сіль, розбиваємо всі грудки, додаємо перець та лавровий лист.
Змішуємо всі спеції в однорідну масу та посипаємо сало.
Спочатку солимо зверху, потім збоку.
Залишаємо сало у холодильнику на 3 дні, але можна і на тиждень.
Коли сало просолиться, промиваємо шматок під водою, знову обвалюємо у суміші приправ.
Тепер можна вибрати більш багату за вмістом суміш із спецій. Наприклад, для сала підходять часник, паприка, хмелі-сунелі.
Кладемо сало в пакет і відправляємо у морозилку. Через день сало можна нарізати на шматочки і їсти.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...