Набагато смачніший за магазинний: Швидкий рецепт особливо ніжного паштету із курячої печінки

Є маса рецептів швидкого приготування, які виручать в будь-яку хвилину. Один із них — печінковий паштет. Так, можна, звичайно, купити банку паштету в тому ж магазині, але смак у нього буде далеко не той, а склад вже точно сумнівний. Приготований вдома паштет можна використовувати як намазку на тости або крекери, як начинку для млинців, подавати в тарталетках, начинити ним половинки зварених круто яєць або стручки болгарського перцю, які розрізати потім на кружечки, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої печінки
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 100 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • олія
  • сіль

Приготування

Цибулю і моркву очистити, нарізати довільно, але не дуже великими шматками, і обсмажити в невеликій кількості розпеченої олії до прозорості цибулі.

Печінку вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками, додати до овочів і смажити буквально кілька хвилин, щоб вона тільки поміняла колір, після чого влити молоко і тушкувати 15 хвилин під кришкою на середньому вогні, посолити в кінці приготування.

Готову печінку пюрувати блендером.

У ще теплий паштет ввести нарізане шматочками вершкове масло і добре вимішати.

За необхідності масу ще раз збити блендером.

На замітку

Таким же чином готується паштет і з індичої, телячої, яловичої і свинячої печінки.

Печінковий паштет можна ароматизувати додаванням мускатного горіха, чорного або запашного перцю.

Щоб текстура готового паштету стала більш ніжною, додайте до нього під час збивання кілька столових ложок вершків або курячого бульйону.

Джерело: ТСН.ua

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...