Є маса рецептів швидкого приготування, які виручать в будь-яку хвилину. Один із них — печінковий паштет. Так, можна, звичайно, купити банку паштету в тому ж магазині, але смак у нього буде далеко не той, а склад вже точно сумнівний. Приготований вдома паштет можна використовувати як намазку на тости або крекери, як начинку для млинців, подавати в тарталетках, начинити ним половинки зварених круто яєць або стручки болгарського перцю, які розрізати потім на кружечки, радять Патріоти України.
Цибулю і моркву очистити, нарізати довільно, але не дуже великими шматками, і обсмажити в невеликій кількості розпеченої олії до прозорості цибулі.
Печінку вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками, додати до овочів і смажити буквально кілька хвилин, щоб вона тільки поміняла колір, після чого влити молоко і тушкувати 15 хвилин під кришкою на середньому вогні, посолити в кінці приготування.
Готову печінку пюрувати блендером.
У ще теплий паштет ввести нарізане шматочками вершкове масло і добре вимішати.
За необхідності масу ще раз збити блендером.
Таким же чином готується паштет і з індичої, телячої, яловичої і свинячої печінки.
Печінковий паштет можна ароматизувати додаванням мускатного горіха, чорного або запашного перцю.
Щоб текстура готового паштету стала більш ніжною, додайте до нього під час збивання кілька столових ложок вершків або курячого бульйону.
Бездоганне смаження на вершковому маслі – це справжнє кулінарне мистецтво, оскільки не кожна господиня здатна досягти потрібного результату. Іноді замість апетитного тонкого присмаку ми отримуємо страву, що пригоріла, адже у вершкового масла дуже низьк...
Холодець – це традиційна українська страва, яка часто з’являється на святкових столах, особливо на Великдень. Однак багато господинь стикаються з проблемою: холодець не застигає або виходить каламутним. Причини можуть бути різні – від неправильного виб...