Набагато смачніший за магазинний: Швидкий рецепт особливо ніжного паштету із курячої печінки

Є маса рецептів швидкого приготування, які виручать в будь-яку хвилину. Один із них — печінковий паштет. Так, можна, звичайно, купити банку паштету в тому ж магазині, але смак у нього буде далеко не той, а склад вже точно сумнівний. Приготований вдома паштет можна використовувати як намазку на тости або крекери, як начинку для млинців, подавати в тарталетках, начинити ним половинки зварених круто яєць або стручки болгарського перцю, які розрізати потім на кружечки, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої печінки
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 100 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • олія
  • сіль

Приготування

Цибулю і моркву очистити, нарізати довільно, але не дуже великими шматками, і обсмажити в невеликій кількості розпеченої олії до прозорості цибулі.

Печінку вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками, додати до овочів і смажити буквально кілька хвилин, щоб вона тільки поміняла колір, після чого влити молоко і тушкувати 15 хвилин під кришкою на середньому вогні, посолити в кінці приготування.

Готову печінку пюрувати блендером.

У ще теплий паштет ввести нарізане шматочками вершкове масло і добре вимішати.

За необхідності масу ще раз збити блендером.

На замітку

Таким же чином готується паштет і з індичої, телячої, яловичої і свинячої печінки.

Печінковий паштет можна ароматизувати додаванням мускатного горіха, чорного або запашного перцю.

Щоб текстура готового паштету стала більш ніжною, додайте до нього під час збивання кілька столових ложок вершків або курячого бульйону.

Джерело: ТСН.ua

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...