Надає більшої глибини смаку: Клопотенко поділився рецептом гарбузового супу із доступним секретним інгредієнтом

"За перших ознак осінньої прохолоди хочеться зігрітися якоюсь смачною стравою. Тоді я одразу ж готую цей суп, який просто випромінює тепло та ніжність – крем-суп з гарбуза із коріандром. Вершковий та ніжний смак із чудовим ароматом з ноткою прянощів завдяки коріандру – ідеально для прохолодного осіннього дня", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Іноді до гарбузового супу можна не додавати майже ніяких овочів, окрім самого гарбуза. Як варіант, обмежитися лише цибулею, це теж буде дуже смачно та насичено, треба лише обрати правильні спеції та покращити текстуру чимось вершковим, наприклад, кокосовим молоком. Але якщо ви хочете, аби смак супу був не виключно гарбузовим, можна додавати й інші овочі. Цвітна капуста, картопля, батат, морква чудово доповнюють гарбуз у крем-супі. Можна попередньо обсмажити овочі на олії або запекти їх у духовці, теж скропивши оливковою чи соняшниковою олією та додавши дрібку солі. Сам гарбуз можна теж чи підсмажити, чи запекти. Далі залишиться лише перебити овочі блендером.

Щодо того, які спеції використовувати для крем-супу з гарбуза, тут теж немає правильної відповіді. Мій сьогоднішній рецепт гарбузового супу включає коріандр – солодкувато-пряний та неймовірно ароматний, що надає більшої глибини смаку супу. Мелений коріандр я використав під час приготування, а готовий суп у тарілці прикрасив зернами – вони чудово хрумтять та грають на різності текстур. Якщо ж ви хочете додати трохи пікантності – приготуйте гарбузовий крем-суп з імбиром, теж дуже по-осінньому. Також до супу з гарбузом додають карі, куркуму та навіть трохи бодяну чи гвоздики, але тут треба обов'язково знати міру, аби спеції не перебили увесь смак страви.

Аби зробити гарбузовий крем-суп ніжнішим за структурою та смаком, я додав вершки жирністю 20%. Не забувайте, що після додавання вершків, суп потрібно обов'язково ще раз довести до кипіння.

Інгредієнти:

400 г гарбуза

2-3 картоплини

3 ст. л. олії

2 зубчики часнику

200 мл вершків 20%

1 цибуля

800 мл води

½ ч. л. меленого коріандру

зерна коріандру (для подачі)

сіль та перець до смаку

Приготування:

Очистьте цибулину та наріжте невеликими кубиками. Часник (2 зубчики) також мілко посічіть. У каструлі із товстим дном розігрійте 3 ст. л. олії та підсмажте цибулю із часником, доки цибуля не стане м'якою.

Очистьте 2-3 картоплини, в залежності від розміру, та наріжте маленькими кубиками. Додайте картоплю у каструлю до цибулі та часнику, перемішайте.

Натріть на крупній тертці 400 г гарбуза та додайте у каструлю до інших овочів. Влийте 800 мл води і додайте сіль до смаку. Варіть суп приблизно 20 хвилин, до готовності овочів.

Коли овочі будуть готові, вимкніть вогонь та перебийте все блендером до однорідності. Для кремової структури супу влийте у каструлю 200 мл вершків жирністю 20%.

Всипте ½ ч. л. меленого коріандру та ще раз перебийте суп, аби спеції розподілилися. Знову увімкніть вогонь та доведіть суп до кипіння. При подачі притрусіть суп зернами коріандру".

Дуже смачно! Як за 10 хвилин приготувати малосольні огірки в пакеті

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:07

Для приготування надзвичайно смачних, хрустких та ароматних огірків незвичайним способом знадобляться лише звичні інгредієнти та зовсім небагато часу, передають Патріоти України. Щоб скуштувати апетитну закуску, знадобиться підготувати такі продукти:. ...

Треба всього чотири інгредієнти! Як приготувати домашній сир

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:12

Приготувати домашній сир вдома зможе кожна господиня. Це зовсім не складно. Всього 4 інгредієнти та 15 хв вашого часу - і на вашому столі буде ніжний і щільний сир, передають Патріоти України. Ось ці 4 інгредієнти:Молоко – 1 літрСіль – 1 ст. л.Яйця – 3...