"Харчо" з грузинської мови перекладається, як "яловичий суп". Саме тому традиційно його готують саме з яловичини, а не з баранини. Патріоти України діляться з вами декількома варіантами першої страви на будь-який смак.
Харчо з бараниною
Для бульйону:
Для харчо:
Баранину промити, нарізати шматками, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання прибирати пінку, помішувати м'ясо. Моркву і цибулю очистити, цілком додати в бульйон. Засипати перці горошком і лавровий лист. Потім додати корінь петрушки і селери, трави, обов'язково посолити. Накрити бульйон кришкою, поставити мінімальний вогонь і "томити" 3-4 години так, щоб суп не кипів.
Лук очистити, нарізати кубиками, те ж саме виконати з помідорами. Зелень дрібно нарізати, часник подрібнити. Рис промити, замочити у воді і залишити в ємності. Лавровий лист, коріандр, зіру, уцхо, перці і хмелі-сунелі потовкти в ступці.
У казан покласти вершкове масло, розтопити. Потім додати нарізану цибулю і ополоник жиру з м'ясного бульйону. Коли рідина випарується, а цибуля стане золотистого кольору, додати помідори. Тушкувати 5-7 хвилин, помішуючи. За бажанням можна посипати цукром або сіллю.
Дістати з бульйону м'ясо, відокремити від кісток і додати в казан. Засипати спеції, потім через сито процідити бульйон. Перемішати, після закипання покласти рис. Варити 15-20 хвилин на маленькому вогні під кришкою. В кінці додати зелень. Вимкнути вогонь, накрити казан кришкою і настоювати харчо 15-20 хвилин.
Курку промити, нарізати порційними шматками. Закип'ятити 2.5 л. води, залити нею курку, варити 30-40 хвилин під кришкою. Промити рис, викласти в бульйон. Через 10-15 хвилин посолити. Цибулю і моркву очистити, промити. Цибулю нарізати кубиками, моркву - смужками. Часник очистити, подрібнити.
На сковороді розігріти вершкове масло, обсмажити овочі кілька хвилин, додати томатну пасту і тушкувати 2-3 хвилини. Перемішати, покласти часник і тушкувати на маленькому вогні 5-7 хвилин. Перекласти зажарку в суп, додати подрібнену зелень.
М'ясо промити, нарізати шматками, залити водою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, злити її. Знову промити м'ясо, додати воду, після закипання варити на маленькому вогні 30-50 хвилин.
Лук очистити, дрібно нарізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Рис промити, покласти в суп разом з цибулею, варити 10-15 хвилин. Потім покласти лавровий лист, кілька чайних ложок аджики, томатну пасту, ткемалі, посолити за смаком, проварити 5-7 хвилин, зняти з вогню. В кінці додати подрібнений часник.
Сало нарізати дрібними кубиками, свинину - великими. Цибулю і моркву очистити, нарізати дрібно (моркву можна натерти на тертці), болгарський перець нарізати смужками, часник і зелень подрібнити.
Розігріти казан (або каструлю з товстими стінками), влити масло, покласти сало і витопити його. Додати м'ясо, обсмажити до золотистого кольору. Цибулю, моркву і болгарський перець також обсмажити. В кінці влити томатну пасту і тушкувати суміш 5-7 хвилин.
Закип'ятити 3-4 літри води (дивіться за обсягом ємності, в якій готуєте), влити її в казан або каструлю. Додати нарізану картоплю. Довести до кипіння і варити до готовності картоплі. Потім всипати рис, перемішати і варити 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності всипати спеції, цукор і сіль, додати зелень.
Найапетитніше, коли сало просолюється, а його шкірка стає м’якою. Та вона може бути окремим делікатесом в такому випадку. Якщо ж вона вийшла жорстка та занадто гумова, доведеться її відрізати та викидати, передають Патріоти України. Результат залежить ...
Коли говорять про картоплю фрі, відразу чути про її шкідливість. Дивімось на це об’єктивно. Смажена в олії фрі дуже смачна. Іноді можна себе нею побалувати. Якщо ви хотіли б смакувати її частіше, тоді зробіть її за цим рецептом, і буде ваш щастя, перед...