Баклажани на зиму – дуже смачна і ситна закуска, яка також може бути гарніром до м'яса. Добре поєднуються такі овочі і з зимовим шашликом. Щоб консервація вийшла вдалою, вибирайте невеликі баклажани без нерівностей і плям. Смачними рецептами баклажанів на зиму на своєму сайті поділився кулінар Євген Клопотенко. Патріоти України також пропонують вам їх спробувати приготувати.
Такі баклажани за смаком нагадують гриби і відмінно підійдуть для святкового столу. Вам знадобиться:
Баклажани наріжте невеликими кубиками і покладіть в каструлю з киплячою водою. Доведіть воду до кипіння і варіть баклажани 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і перекладіть в миску.
Часник і кріп дрібно наріжте. Змішайте з сіллю, оцтом, олією і пластинками гострого перцю. Перемішайте баклажани з часниковою сумішшю і перекладіть в стерилізовані банки. Поставте банки в каструлю з застеленим тканиною дном. Налийте воду по шийку банок і стерилізуйте 15 хвилин після закипання води.
Баклажани наріжте однаковими кружечками і присипте сіллю. Залиште на 15 хвилин. Солодкі і гострі перці очистіть від насіння і хвостика, крупно наріжте. Перці і часник пропустіть через м'ясорубку, змішайте з сіллю, оцтом і водою. Баклажани обсмажте на сковороді з олією з двох сторін.
У стерилізовані банки шарами викладіть кружечки баклажанів і заправку. Закатайте кришками і поставте консервацію в холодне місце.
Овочевий суп для багатьох людей являється прикладом класичної першої страви. Він простий у приготуванні і при цьому поживний. Однак у такої страви є серйозна вада – відсутність інгредієнтів, що забезпечують достатню густоту, передають Патріоти України....
Якщо ви плануєте приготувати котлети, навряд чи хочете отримати жорстку і суху страву. Однак часом ми самі робимо поширені помилки, через які смак страви залишає бажати кращого, передають Патріоти України. Для того щоб котлети вийшли неймовірно соковит...