Баклажани на зиму – дуже смачна і ситна закуска, яка також може бути гарніром до м'яса. Добре поєднуються такі овочі і з зимовим шашликом. Щоб консервація вийшла вдалою, вибирайте невеликі баклажани без нерівностей і плям. Смачними рецептами баклажанів на зиму на своєму сайті поділився кулінар Євген Клопотенко. Патріоти України також пропонують вам їх спробувати приготувати.
Такі баклажани за смаком нагадують гриби і відмінно підійдуть для святкового столу. Вам знадобиться:
Баклажани наріжте невеликими кубиками і покладіть в каструлю з киплячою водою. Доведіть воду до кипіння і варіть баклажани 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і перекладіть в миску.
Часник і кріп дрібно наріжте. Змішайте з сіллю, оцтом, олією і пластинками гострого перцю. Перемішайте баклажани з часниковою сумішшю і перекладіть в стерилізовані банки. Поставте банки в каструлю з застеленим тканиною дном. Налийте воду по шийку банок і стерилізуйте 15 хвилин після закипання води.
Баклажани наріжте однаковими кружечками і присипте сіллю. Залиште на 15 хвилин. Солодкі і гострі перці очистіть від насіння і хвостика, крупно наріжте. Перці і часник пропустіть через м'ясорубку, змішайте з сіллю, оцтом і водою. Баклажани обсмажте на сковороді з олією з двох сторін.
У стерилізовані банки шарами викладіть кружечки баклажанів і заправку. Закатайте кришками і поставте консервацію в холодне місце.
Купуючи курячі яйця, мало хто замислюється над тим, які з них корисніші: білі або коричневі, передають Патріоти України. Але деякі покупці все ж таки уважніше ставляться до вибору продуктів, вважаючи, що від кольору залежить смак і кількість користі ві...
Ніжні мереживні млинці – дійсно потребує майстерності кулінара. Але не рідко трапляються ситуації, коли начебто правильно замішане тісто для млинців – це ще не запорука успіху. Іноді млинці навіть у досвідчених господинь виходять ламкими, сухими, з під...