Наші улюблені баклажани-"грибочки" на зиму: Рецепти популярної консервації від Євгена Клопотенка

Баклажани на зиму – дуже смачна і ситна закуска, яка також може бути гарніром до м'яса. Добре поєднуються такі овочі і з зимовим шашликом. Щоб консервація вийшла вдалою, вибирайте невеликі баклажани без нерівностей і плям. Смачними рецептами баклажанів на зиму на своєму сайті поділився кулінар Євген Клопотенко. Патріоти України також пропонують вам їх спробувати приготувати.

Баклажани, як гриби, на зиму

Такі баклажани за смаком нагадують гриби і відмінно підійдуть для святкового столу. Вам знадобиться:

  • 1,5 кг баклажанів;
  • 1 головка часнику;
  • 1,5 столової ложки солі;
  • пучок кропу;
  • за бажанням – невеликий шматочок гострого перцю;
  • 70 мл оцту 9%;
  • 80 мл олії.

Баклажани наріжте невеликими кубиками і покладіть в каструлю з киплячою водою. Доведіть воду до кипіння і варіть баклажани 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і перекладіть в миску.

Часник і кріп дрібно наріжте. Змішайте з сіллю, оцтом, олією і пластинками гострого перцю. Перемішайте баклажани з часниковою сумішшю і перекладіть в стерилізовані банки. Поставте банки в каструлю з застеленим тканиною дном. Налийте воду по шийку банок і стерилізуйте 15 хвилин після закипання води.

Смажені баклажани з перцем на зиму

  • 1 кг баклажанів;
  • 2 перцю чилі;
  • 1 головка часнику; 
  • 1 солодкий перець;
  • 2 ч. л. солі;
  • 6 ст. л. оцту; 
  • 100 мл води;
  • 100-150 мл соняшникової олії.

Баклажани наріжте однаковими кружечками і присипте сіллю. Залиште на 15 хвилин. Солодкі і гострі перці очистіть від насіння і хвостика, крупно наріжте. Перці і часник пропустіть через м'ясорубку, змішайте з сіллю, оцтом і водою. Баклажани обсмажте на сковороді з олією з двох сторін.

У стерилізовані банки шарами викладіть кружечки баклажанів і заправку. Закатайте кришками і поставте консервацію в холодне місце.

Ефект приємно здивує! З чим їсти гречку для максимальної користі та смаку

субота, 23 листопад 2024, 18:13

Гречка неймовірно корисна, а крім цього смачна, якщо знати, як її готувати. Гречка запобігає утворенню жовчного каміння, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнієм, клітковин...

А ви це знали? Лосось чи тунець? Яка риба корисніша

субота, 23 листопад 2024, 17:09

Тунець та лосось – два популярні варіанти морепродуктів. Таким чином, ви можете поставити запитання, яка з цих видів риби є найкращим вибором з точки зору впливу на здоров’я, передають Патріоти України. У цій статті розглядаються ці два типи риб, щоб в...