Наші улюблені баклажани-"грибочки" на зиму: Рецепти популярної консервації від Євгена Клопотенка

Баклажани на зиму – дуже смачна і ситна закуска, яка також може бути гарніром до м'яса. Добре поєднуються такі овочі і з зимовим шашликом. Щоб консервація вийшла вдалою, вибирайте невеликі баклажани без нерівностей і плям. Смачними рецептами баклажанів на зиму на своєму сайті поділився кулінар Євген Клопотенко. Патріоти України також пропонують вам їх спробувати приготувати.

Баклажани, як гриби, на зиму

Такі баклажани за смаком нагадують гриби і відмінно підійдуть для святкового столу. Вам знадобиться:

  • 1,5 кг баклажанів;
  • 1 головка часнику;
  • 1,5 столової ложки солі;
  • пучок кропу;
  • за бажанням – невеликий шматочок гострого перцю;
  • 70 мл оцту 9%;
  • 80 мл олії.

Баклажани наріжте невеликими кубиками і покладіть в каструлю з киплячою водою. Доведіть воду до кипіння і варіть баклажани 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і перекладіть в миску.

Часник і кріп дрібно наріжте. Змішайте з сіллю, оцтом, олією і пластинками гострого перцю. Перемішайте баклажани з часниковою сумішшю і перекладіть в стерилізовані банки. Поставте банки в каструлю з застеленим тканиною дном. Налийте воду по шийку банок і стерилізуйте 15 хвилин після закипання води.

Смажені баклажани з перцем на зиму

  • 1 кг баклажанів;
  • 2 перцю чилі;
  • 1 головка часнику; 
  • 1 солодкий перець;
  • 2 ч. л. солі;
  • 6 ст. л. оцту; 
  • 100 мл води;
  • 100-150 мл соняшникової олії.

Баклажани наріжте однаковими кружечками і присипте сіллю. Залиште на 15 хвилин. Солодкі і гострі перці очистіть від насіння і хвостика, крупно наріжте. Перці і часник пропустіть через м'ясорубку, змішайте з сіллю, оцтом і водою. Баклажани обсмажте на сковороді з олією з двох сторін.

У стерилізовані банки шарами викладіть кружечки баклажанів і заправку. Закатайте кришками і поставте консервацію в холодне місце.

Вічна дилема: Які яйця смачніші - коричневі чи білі

неділя, 11 травень 2025, 17:10

Купуючи курячі яйця, мало хто замислюється над тим, які з них корисніші: білі або коричневі, передають Патріоти України. Але деякі покупці все ж таки уважніше ставляться до вибору продуктів, вважаючи, що від кольору залежить смак і кількість користі ві...

Чому млинці виходять сухими: ТОП-8 причин, про які варто знати

неділя, 11 травень 2025, 13:07

Ніжні мереживні млинці – дійсно потребує майстерності кулінара. Але не рідко трапляються ситуації, коли начебто правильно замішане тісто для млинців – це ще не запорука успіху. Іноді млинці навіть у досвідчених господинь виходять ламкими, сухими, з під...