Не черствіє і не пліснявіє: Бабусин рецепт хрусткого гарбузового хліба від Тетяни Литвинової

Рецепт дістався Тетяні Литвиновій від бабусі, яка пекла весільні короваї. Головним секретом у рецептурі був гарбуз, який робить хліб смачнішим, духмянішим і красивішим. До того ж, цей хліб зберігається не менше чотирьох днів, не черствіє і не пліснявіє, зазначають Патріоти України.

Рецепт хліба

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 500 г
  • Пюре гарбузове — 200 г
  • Цукор — 40 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Дріжджі- 8 г
  • Сметана — 60 мл
  • Вода тепла — 40 мл
  • Сіль — 1ч. л

Намазка:

  • Борошно рисове — 40 г
  • Дріжджі - 2 г
  • Вода — 50 мл
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Оливкова олія — 1 ч. л.

Приготування

Почати потрібно з опари. Візьміть сухі дріжджі, сметану та цукор, розведіть із теплою водою. Окремо зробіть гарбузове пюре (запечіть гарбуз і перебийте в блендері). Потім візьміть готове гарбузове пюре, додайте цукор, яйце, сіль, а потім борошно й опару.

Замісіть тісто. У процесі замішування додайте вершкове масло та добре вимішуйте до гарної тягучої маси. Змастіть трохи рослинною олією.

Попередньо розігрійте духовку на 60−80 градусів, щоб прискорити процес, і поставте в неї доходити готове тісто приблизно на 30 хв.

Коли ви побачите, що тісто піднялося в два рази — діставайте. Викладіть на чисту дощечку та зберіть у комок, щоб прибрати всі пори, що утворилися.

Візьміть форму, покладіть на неї пергамент і в центрі покладіть хліб, накрийте мискою і відправте в тепле місце доходити на годину, максимум півтори.

Щоб зробити гарне покриття хліба, зробіть намазку: візьміть рисове борошно, воду, дріжджі та цукор. Перемішайте та дайте трохи настоятися. Потім, коли хліб підійде, додайте в суміш ложку оливкової олії та нанесіть цю суміш на верх хліба, щоб утворилася скоринка.

Потім відправляйте хліб у духовку, розігріту на 200 градусів, приблизно на 40−45 хв. Після приготування дайте трохи охолонути.

Є секрет! Як правильно смажити рибу, щоб не було неприємного запаху на весь дім

понеділок, 7 квітень 2025, 5:40

Смаження риби супроводжується виділенням інтенсивного запаху. Він розповсюджується по всіх кімнатах. Потім доводиться довго провітрювати дім, щоб повітря стало знов свіжим та чистим. Є один спосіб, завдяки якому можна посмажити рибу з меншими проблемам...

Лише спробуйте! Як приготувати печінковий паштет, що смакуватиме дітям

неділя, 6 квітень 2025, 19:09

Печінка — корисний продукт, проте має специфічний присмак, що часто не подобається дітям. І ніякі примовки й забавки не допомагають нагодувати малечу, коли в раціоні печінка. Спробуйте зробити паштет за цим рецептом і ваша дитина буде їсти двома ложкам...