Не робіть помилок! Чому гірчить квашена капуста

Квашена капуста – це справжня знахідка осіннього періоду. Такий продукт має дуже багато поживних речовин, тому що готується шляхом природньої ферментації. Оцет вам не знадобиться взагалі. Але дуже часто, під час заквашування, капуста починає гірчити, передають Патріоти України.

На це впливають декілька факторів. Редакція FoodOboz розповість вам про причини гіркого присмаку квашеної капуст, а також про декілька тонкощів приготування.

Не намагайтесь приготувати капусту швидко

Для того, щоб капуста за кімнатної температури проквасилась і не була гіркою, їй потрібно не менше семи днів. Три дні точно буде недостатньо, хоча багато господинь переконані, що капуста за цей період приготується.

Ви обрали не той сорт

Далеко не кожен сорт овочу підходить для приготування квашеної капусти. Це плоди пізніх і середньопізніх сортів. Саме вони будуть гірчити і закуска не вийде соковитою та хрусткою.

Не забувайте випускати гази

Під час того, як капуста кваситься, з неї обов'язково потрібно випускати гази. Така дія попередить виникнення гіркого смаку.

Не додавайте надто багато спецій

Якщо ви додасте занадто багато кропу або тмину капуст, також може почати гірчити. Тому не додавайте спеції "на око", потрібно обов'язково слідкувати за пропорціями.

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...