Не робіть помилок! Чому гірчить квашена капуста

Квашена капуста – це справжня знахідка осіннього періоду. Такий продукт має дуже багато поживних речовин, тому що готується шляхом природньої ферментації. Оцет вам не знадобиться взагалі. Але дуже часто, під час заквашування, капуста починає гірчити, передають Патріоти України.

На це впливають декілька факторів. Редакція FoodOboz розповість вам про причини гіркого присмаку квашеної капуст, а також про декілька тонкощів приготування.

Не намагайтесь приготувати капусту швидко

Для того, щоб капуста за кімнатної температури проквасилась і не була гіркою, їй потрібно не менше семи днів. Три дні точно буде недостатньо, хоча багато господинь переконані, що капуста за цей період приготується.

Ви обрали не той сорт

Далеко не кожен сорт овочу підходить для приготування квашеної капусти. Це плоди пізніх і середньопізніх сортів. Саме вони будуть гірчити і закуска не вийде соковитою та хрусткою.

Не забувайте випускати гази

Під час того, як капуста кваситься, з неї обов'язково потрібно випускати гази. Така дія попередить виникнення гіркого смаку.

Не додавайте надто багато спецій

Якщо ви додасте занадто багато кропу або тмину капуст, також може почати гірчити. Тому не додавайте спеції "на око", потрібно обов'язково слідкувати за пропорціями.

Як приготувати ідеальне заварне тісто для пельменів

понеділок, 24 лютий 2025, 15:07

Вареники чи пельмені можна зіпсувати, якщо забути про начинку або замісити невдале тісто. Як приготувати універсальне для солодких та солоних начинок тісто, ми готові поділитися, бо не просто “десь прочитали”, а спробували, передають Патріоти України. ...

Як зробити ідеальне тонке тісто для піци - секрети піцерій

понеділок, 24 лютий 2025, 12:12

Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ...