Квашена капуста – це справжня знахідка осіннього періоду. Такий продукт має дуже багато поживних речовин, тому що готується шляхом природньої ферментації. Оцет вам не знадобиться взагалі. Але дуже часто, під час заквашування, капуста починає гірчити, передають Патріоти України.
На це впливають декілька факторів. Редакція FoodOboz розповість вам про причини гіркого присмаку квашеної капуст, а також про декілька тонкощів приготування.
Не намагайтесь приготувати капусту швидко
Для того, щоб капуста за кімнатної температури проквасилась і не була гіркою, їй потрібно не менше семи днів. Три дні точно буде недостатньо, хоча багато господинь переконані, що капуста за цей період приготується.
Ви обрали не той сорт
Далеко не кожен сорт овочу підходить для приготування квашеної капусти. Це плоди пізніх і середньопізніх сортів. Саме вони будуть гірчити і закуска не вийде соковитою та хрусткою.
Не забувайте випускати гази
Під час того, як капуста кваситься, з неї обов'язково потрібно випускати гази. Така дія попередить виникнення гіркого смаку.
Не додавайте надто багато спецій
Якщо ви додасте занадто багато кропу або тмину капуст, також може почати гірчити. Тому не додавайте спеції "на око", потрібно обов'язково слідкувати за пропорціями.
Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...
Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...