Не робіть помилок! Чому котлети виходять сухими і розвалюються

Соковиті котлети часто не виходить приготувати навіть у досвідчених господинь. Все через різноманітні кулінарні стереотипи. Наприклад, що в фарш потрібно додавати багато яєць, атакож панірувальних сухарів, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться найпоширенішими помилками, які часто допускають під час приготування котлет. Вироби через це виходять зовсім несмачними.

Занадто багато панірувальних сухарів

Панірувальні сухарі допомагають зробити котлети соковитими, але надлишок такого продукту може зіпсувати текстуру фаршу. Зайва кількість сухарів робить котлети пухкими і нестійкими, що може спричинити їхнє розпадання під час приготування. Оптимальне співвідношення – приблизно 3 столові ложки сухарів на 500 грамів фаршу. За потреби можна використовувати овес як безглютенову альтернативу.

Багато овочів

Овочі можуть сприяти вологому середовищу, що ускладнює формування стійкої структури котлет. Якщо хочеться додати овочі, краще подавати їх окремо або у соусі. Додавання великої кількості нарізаних овочів, особливо вологих, призводить до того, що котлети погано тримають форму і можуть розпадатися.

Надлишок яєць

Яйця діють як сполучна речовина, але їхній надлишок може зробити котлети занадто рідкими. Оптимально – одне яйце на 1 кілограм фаршу. У випадку, якщо ви не вживаєте яйця, можна використати замочений у молоці хліб як замінник.

Додаткові наповнювачі, окрім м’яса та спецій

Додавання багатьох сторонніх інгредієнтів, які не є ані м’ясом, ані спеціями, наприклад, надлишку круп або бобових, теж впливає на структуру котлет. Чим більше нем’ясних інгредієнтів у фарші, тим вища ймовірність, що котлети розпадуться.

А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...