Не робіть помилок! Чому відварена квасоля суха та тверда

Ви відварили квасолю в надії, що вона буде м’яка та апетитна. В результаті вона суха та тверда. Для подальших страв вона вже не підійде, бо зіпсує їх. Розберімось, чому вона не стала м’якою в процесі відварювання, а саме біла квасоля, передають Патріоти України.

Подробиці

Почнімо з того, що квасолю потрібно замочувати перед приготуванням. Бобові від цієї процедури стають дійсно м’які, а ще вони швидше відварюються. Спочатку квасолю потрібно залити водою, а після вимочування перезалити чистою та ставити варитися.

Спочатку ставлять на великий вогонь, щоб довести квасолю до кипіння. далі треба перемішати, скрутити вогонь та варити на малому. Рекомендується накрити кришкою, але залишити шпаринку. Готувати так протягом 30 хвилин.

Далі воду треба злити, набрати холодну. Тепер доведіть її до кипіння та варіть знову 30 хвилин на малому вогні під щільно закритою кришкою. Протягом цього часу потрібно підливати холодну воду тричі по склянці. Продовжуйте варити на малому вогні.

Сіль потрібно додавати наприкінці відварювання. Не кладіть раніше, бо квасолю доведеться розварювати значно довше. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Приємна новина! Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, - дослідження

середа, 3 грудень 2025, 12:15

Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, показало дослідження, передають Патріоти України. Саме стільки чашок кави на день подовжують теломери, які відповідають за біологічний вік ДНК і клітин організму. Але якщо пити більше ніж 4...

Тяга до солодкого після вечері? Це може бути першим знаком серйозного дефіциту в організмі

середа, 3 грудень 2025, 10:11

Тяга до солодощів після вечері - важливий сигнал, який не варто недооцінювати, передають Патріоти України. . Фахівці наголошують: у багатьох людей бажання з’їсти щось солодке після прийому їжі — не лише звичка чи емоційна потреба, а й можливий пока...