Не робіть помилок! Які два продукти не можна додавати до котлетного фаршу

У котлетний фарш на перший погляд можна додати все, що завгодно – від хліба до овочів. Причому у самих овочах майже немає обмежень, передають Патріоти України.

Але в той же час існують продукти, які додавати у фарш не варто за жодних умов. Їх лише два і їх треба запам’ятати.

Подробиці

Що можна додавати у фарш

У котлетний фарш додають натерті картоплю, кабачки, цибулю, навіть баклажани і помідори. І це ще не межа.

Хліб використовується переважно сухий і білий і розмочений тільки у воді.

Всі ці добавки призначені не для того, щоб заощадити на кількості м’яса, а для того, щоб зробити котлети соковитими, м’якими та насиченими.

Але є інгредієнти, якими краще не захоплюватись.

Що не можна додавати у фарш.

По-перше, це яйця. Хоча це і невід’ємний інгредієнт більшості кулінарних рецептів, при приготуванні котлет вони можуть виявитися зайвими. Фарш не потрібно буде скріплювати, якщо до нього доданий хліб при дотриманні пропорцій. Котлети не розваляться без яєць.

А от якщо додати яйця, то котлети вийдуть твердими та сухими.

По-друге, не варто додавати у фарш молоко, а точніше вимочувати у ньому хліб.

Багато господинь вважають, що, вимочивши в ньому хліб, вони зроблять котлети смачнішими, але це не так. В одній страві молочний та м’ясний білок дають зворотний ефект.

Тому суху булку перед додаванням у фарш ліпше вимочити у звичайній воді, ще водночас можна додати вершкове масло.

Оцінять всі! Як на сковороді приготувати смачну альтернативу піци за 10 хвилин

неділя, 15 червень 2025, 19:07

За цим рецептом можна приготувати відкритий пиріг на сковороді. Рецепт стане в нагоді на той випадок, коли дуже хочеться чимось ситним перекусити, а в холодильнику є тільки найпростіші продукти і часу на приготування не так багато, передають Патріоти У...

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня

неділя, 15 червень 2025, 17:35

Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...