Не робіть так! Помилка, яку допускає більшість господинь при засолюванні червоної риби

Посол риби вважається одним із способів консервації, при якому змінюється смак продукту, передають Патріоти України.

Якщо порушити технологію засолювання, можна безповоротно зіпсувати смак і вид риби.

Подробиці

Перед засолюванням рибу обробляють: потрошать, обрізають голову, хвіст, плавці. Ділять рибу на філе, видаляючи кістки та хребет.

На цьому етапі і відбувається головна помилка: рибу розморожують повністю. Через це вона стає клейкою і пухкою. Нарізати її акуратними та рівними шматками вже не вдасться.

Хазяйки зі стажем рекомендують обробляти рибу в замороженому вигляді: ріжеться і чиститься продукт легко, а шматки рівні. Щоб риба засолилася швидше, товщина шматочків має бути в межах 3-5 мм.

Рецепт засолювання

  1. На 1 кг риби (філе) беруть 3 столові ложки солі, 1 столову ложку цукру, 1 чайну ложку чорного перцю (молотого). Додатково, за бажанням, можна урізноманітнити смак риби коріандром.
  2. Філе складають у контейнер та додають всі інгредієнти для засолювання. Бонусом можна покласти кілька кілець цибулі, але в такому разі риба не годиться для тривалого зберігання.
  3. Фінальний штрих – 2-3 столові ложки олії. Контейнер закривають і добре струшують.
  4. Якщо товщина філе 3-5 мм, то засолювання займе 2-3 години.

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Найкращий чай для печінки - пийте до трьох чашок на день

четвер, 25 грудень 2025, 18:13

Якщо ви відчуваєте тяжкість після їжі, проблеми з травленням або уповільнений метаболізм, варто звернути увагу на печінку - орган, що відповідає за очищення організму, перетравлення жирів і підтримку енергії. Один із найпростіших способів підтримати її...