Посол риби вважається одним із способів консервації, при якому змінюється смак продукту, передають Патріоти України.
Якщо порушити технологію засолювання, можна безповоротно зіпсувати смак і вид риби.
Перед засолюванням рибу обробляють: потрошать, обрізають голову, хвіст, плавці. Ділять рибу на філе, видаляючи кістки та хребет.
На цьому етапі і відбувається головна помилка: рибу розморожують повністю. Через це вона стає клейкою і пухкою. Нарізати її акуратними та рівними шматками вже не вдасться.
Хазяйки зі стажем рекомендують обробляти рибу в замороженому вигляді: ріжеться і чиститься продукт легко, а шматки рівні. Щоб риба засолилася швидше, товщина шматочків має бути в межах 3-5 мм.
Рецепт засолювання
Картопля - улюблений гарнір мільйонів, але одна помилка на кухні перетворює її з поживної страви на справжню катастрофу. Експерти в галузі харчування попереджають: цей метод приготування не лише псує смак, а й знижує поживну цінність страви до мінімуму...
Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...