Не робіть так! Помилка, яку допускає більшість господинь при засолюванні червоної риби

Посол риби вважається одним із способів консервації, при якому змінюється смак продукту, передають Патріоти України.

Якщо порушити технологію засолювання, можна безповоротно зіпсувати смак і вид риби.

Подробиці

Перед засолюванням рибу обробляють: потрошать, обрізають голову, хвіст, плавці. Ділять рибу на філе, видаляючи кістки та хребет.

На цьому етапі і відбувається головна помилка: рибу розморожують повністю. Через це вона стає клейкою і пухкою. Нарізати її акуратними та рівними шматками вже не вдасться.

Хазяйки зі стажем рекомендують обробляти рибу в замороженому вигляді: ріжеться і чиститься продукт легко, а шматки рівні. Щоб риба засолилася швидше, товщина шматочків має бути в межах 3-5 мм.

Рецепт засолювання

  1. На 1 кг риби (філе) беруть 3 столові ложки солі, 1 столову ложку цукру, 1 чайну ложку чорного перцю (молотого). Додатково, за бажанням, можна урізноманітнити смак риби коріандром.
  2. Філе складають у контейнер та додають всі інгредієнти для засолювання. Бонусом можна покласти кілька кілець цибулі, але в такому разі риба не годиться для тривалого зберігання.
  3. Фінальний штрих – 2-3 столові ложки олії. Контейнер закривають і добре струшують.
  4. Якщо товщина філе 3-5 мм, то засолювання займе 2-3 години.

Не робіть так! Через які помилки, макарони виходять злиплими та несмачними

неділя, 22 червень 2025, 11:03

Макарони цінуються багатьма господинями за простоту вприготуванні та цікавий смак, який успішно поєднується з багатьма стравами, передають Патріоти України. . Однак і з цим нехитрим гарніром можуть виникнути труднощі. Наприклад, він може вийти абсолют...

Варто знати! Яку помилку допускають господині при збиванні картопляного пюре

неділя, 22 червень 2025, 10:12

Пюре – дуже смачний гарнір, для приготування якого потрібно добре розім’яти змішану з молоком картоплю. Звісно, використання міксера чи блендера значно полегшує завдання. Однорідна молочно-картопляна маса з’явиться дуже швидко і вийде неймовірно пишною...