Не робіть так! Помилка, яку допускає більшість господинь при засолюванні червоної риби

Посол риби вважається одним із способів консервації, при якому змінюється смак продукту, передають Патріоти України.

Якщо порушити технологію засолювання, можна безповоротно зіпсувати смак і вид риби.

Подробиці

Перед засолюванням рибу обробляють: потрошать, обрізають голову, хвіст, плавці. Ділять рибу на філе, видаляючи кістки та хребет.

На цьому етапі і відбувається головна помилка: рибу розморожують повністю. Через це вона стає клейкою і пухкою. Нарізати її акуратними та рівними шматками вже не вдасться.

Хазяйки зі стажем рекомендують обробляти рибу в замороженому вигляді: ріжеться і чиститься продукт легко, а шматки рівні. Щоб риба засолилася швидше, товщина шматочків має бути в межах 3-5 мм.

Рецепт засолювання

  1. На 1 кг риби (філе) беруть 3 столові ложки солі, 1 столову ложку цукру, 1 чайну ложку чорного перцю (молотого). Додатково, за бажанням, можна урізноманітнити смак риби коріандром.
  2. Філе складають у контейнер та додають всі інгредієнти для засолювання. Бонусом можна покласти кілька кілець цибулі, але в такому разі риба не годиться для тривалого зберігання.
  3. Фінальний штрих – 2-3 столові ложки олії. Контейнер закривають і добре струшують.
  4. Якщо товщина філе 3-5 мм, то засолювання займе 2-3 години.

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...

"Паста Амосова не вилікує"? Кардіологиня сказала, що насправді підтримує здоров'я серця

четвер, 9 жовтень 2025, 18:37

Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...