Не робіть так! Помилка, яку допускає більшість господинь при засолюванні червоної риби

Посол риби вважається одним із способів консервації, при якому змінюється смак продукту, передають Патріоти України.

Якщо порушити технологію засолювання, можна безповоротно зіпсувати смак і вид риби.

Подробиці

Перед засолюванням рибу обробляють: потрошать, обрізають голову, хвіст, плавці. Ділять рибу на філе, видаляючи кістки та хребет.

На цьому етапі і відбувається головна помилка: рибу розморожують повністю. Через це вона стає клейкою і пухкою. Нарізати її акуратними та рівними шматками вже не вдасться.

Хазяйки зі стажем рекомендують обробляти рибу в замороженому вигляді: ріжеться і чиститься продукт легко, а шматки рівні. Щоб риба засолилася швидше, товщина шматочків має бути в межах 3-5 мм.

Рецепт засолювання

  1. На 1 кг риби (філе) беруть 3 столові ложки солі, 1 столову ложку цукру, 1 чайну ложку чорного перцю (молотого). Додатково, за бажанням, можна урізноманітнити смак риби коріандром.
  2. Філе складають у контейнер та додають всі інгредієнти для засолювання. Бонусом можна покласти кілька кілець цибулі, але в такому разі риба не годиться для тривалого зберігання.
  3. Фінальний штрих – 2-3 столові ложки олії. Контейнер закривають і добре струшують.
  4. Якщо товщина філе 3-5 мм, то засолювання займе 2-3 години.

Не робіть помилок! Чому хліб швидко псується - де не варто зберігати продукт

четвер, 30 жовтень 2025, 6:43

Хліб - один із найпопулярніших продуктів, який є практично в кожному домі. Проте часто він черствіє вже через день або покривається цвіллю. Це трапляється не лише через якість самого виробу, а й через неправильне зберігання. Є кілька простих правил, як...

Варто знати! Як зрозуміти ще в магазині, що сир неякісний і його не можна купувати

четвер, 30 жовтень 2025, 5:40

На прилавках магазинів сьогодні можна знайти десятки видів сиру - від дорогих імпортних до бюджетних українських. Але за привабливим пакуванням іноді ховається зовсім не той продукт, якого очікує покупець. Деякі види сиру насправді містять мало молочно...