
Щоб котлети не розвалилися під час смаження, не пригоріли, та ще й добре просмажилися та були смачними, потрібно слідувати рецепту, передають Патріоти України.
Якщо ви під час приготування страви все будете робити «на око», не дотримуючись кулінарних секретів, то у приготуванні котлет можете зазнати фіаско.
Якщо фарш вийшов рідким, недосвідчені господині додають більше батона, розмоченого в молоці, і відразу ліплять котлети. В такому випадку фарш залишиться рідким та котлети пригорять.
Насправді не потрібно додавати більше батона, ніж зазначено у рецепті.
Дайте фаршу настоятися, щоб хліб увібрав у себе зайві м’ясні соки.
Зараз на кожній кухні є сковорідка з антипригарним покриттям, де господині і смажать котлети.
Але такі сковорідки гарні для смаження яєць та млинців.
Для котлет краще використовувати товсту чавунну або навіть алюмінієву сковороду. Бо антипригарне покриття не дає набрати необхідну температуру.
Якщо викласти на сковорідку багато котлет, вони набухають, прилипатимуть одна до одної і просто не просмажаться.
У сковороді утримується волога і котлети після смаження тушкують, якщо їх багато.
А ще котлети не можна смажити на оливковій олії і не можна нудити їх довго в соусі.
Спочатку котлети потрібно обсмажити, потім протушити на воді і лише потім додати підливу.
Дослідження Каліфорнійського університету в Ріверсайді показало, що часте споживання соєвої олії може призвести до значного збільшення ваги. Експерименти на мишах продемонстрували: тварини, яких годували їжею з великою кількістю соєвої олії, набирали в...
Як приготувати ідеальний компот із сухофруктів, передають Патріоти України. Компот із сухофруктів не потребує багатогодинного кип’ятіння – достатньо замочування та 15–20 хвилин варіння, після чого потрібно дати йому настоятися. Результат – ароматний, н...