Не робіть так! Типова помилка господинь при смаженні котлет

Щоб котлети не розвалилися під час смаження, не пригоріли, та ще й добре просмажилися та були смачними, потрібно слідувати рецепту, передають Патріоти України.

Якщо ви під час приготування страви все будете робити «на око», не дотримуючись кулінарних секретів, то у приготуванні котлет можете зазнати фіаско.

Подробиці

Рідкий фарш

Якщо фарш вийшов рідким, недосвідчені господині додають більше батона, розмоченого в молоці, і відразу ліплять котлети. В такому випадку фарш залишиться рідким та котлети пригорять.

Насправді не потрібно додавати більше батона, ніж зазначено у рецепті.

Дайте фаршу настоятися, щоб хліб увібрав у себе зайві м’ясні соки.

Неправильна сковорідка

Зараз на кожній кухні є сковорідка з антипригарним покриттям, де господині і смажать котлети.

Але такі сковорідки гарні для смаження яєць та млинців.

Для котлет краще використовувати товсту чавунну або навіть алюмінієву сковороду. Бо антипригарне покриття не дає набрати необхідну температуру.

Переповнена сковорода

Якщо викласти на сковорідку багато котлет, вони набухають, прилипатимуть одна до одної і просто не просмажаться.

У сковороді утримується волога і котлети після смаження тушкують, якщо їх багато.

А ще котлети не можна смажити на оливковій олії і не можна нудити їх довго в соусі.

Спочатку котлети потрібно обсмажити, потім протушити на воді і лише потім додати підливу.

Не всі про це знають! Як правильно промивати рис, щоб гарнір вийшов розсипчастим

четвер, 24 квітень 2025, 18:13

Рис без попередньої підготовки варити не рекомендується, інакше якість гарніру залишатиме бажати кращого. Через надлишок крохмалю висока ймовірність того, що крупинки злипатимуться, й страва виглядатиме не дуже апетитно, передають Патріоти України. Вар...

Корисна хитрість: Навіщо при смаженні цибулі досвідчені господині додають щіпку цукру

четвер, 24 квітень 2025, 17:12

Смаження цибулі є простим та звичним процесом, який ми повторюємо практично щодня. Адже обсмажений овоч є незамінним компонентом більшості популярних страв, передають Патріоти України. З цибулею багато продуктів стають смачнішими. Адже набагато цікавіш...