Не робіть цього: ТОП-6 помилок, які зіпсують будь-яку м'ясну страву

Якщо ви вирішили приготувати будь-яку м'ясну страву або просто зробити шашлик, вам варто серйозно до цього підготуватися. Вибрати гарне м'ясо – це вже пів справи, але дуже важливим є зробити правильний маринад, проте й цього недостатньо для приготування хорошої страви. Патріоти України звернули увагу на кілька помилок, припустившись яких ви точно зіпсуєте будь-яке м'ясо, але якщо ви їх будете знати, ймовірність того, що не допустите, велика.

1. Повторне використання маринаду

Не використовуйте старий маринад

Дуже часто недобросовісні кулінари використовують не просто поганий і шкідливий маринад для м'яса, а ще й повторно його використовують. Це дуже небезпечно, оскільки сире м'ясо може мати багато бактерій, які залишаються в маринаді, а це може сильно нашкодити організму.

2. Маринувати м'ясо менш ніж годину

М'ясо потрібно маринувати не менш ніж 1 год

Для різних видів м'яса потрібно вибирати різний час для того, щоб воно добре замаринувалося. Але потрібно знати головне, що щонайменше повинна бути хоча б 1-2 години. Якщо у вас немає часу, тоді краще не маринувати м'ясо взагалі. У таких випадках можна просто натерти м'ясо сіллю і спеціями й залишити так на 20-30 хвилин.

3. Не додавати олію

Обов'язково додайте олію до маринаду

Мало хто знає, що рослинна олія – дуже важливий інгредієнт, якщо його додати в маринад, вона допоможе м'ясу увібрати всі спеції. Також завдяки олії воно буде соковитим.

4. Недостатньо спецій

Не шкодуйте спецій

У маринад потрібно додати щонайменше 4 приправи, щоб смак м'яса розкрився повністю.

5. Занадто багато солі

Не додавайте багато солі

Не варто додавати багато солі до м'яса, це зробить його жорстким.

6. Додавати всього потроху

Соуси для маринування

Якщо ви хочете отримати дійсно смачні шашлики – не варто в маринад додавати все і відразу – майонез, соєвий соус, кефір, лимон, оцет, адже це тільки зіпсує страву.

Джерело: Обозреватель

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...

Є секрет! Чим замінити борошно для приготування сирників, щоб було смачно

субота, 7 червень 2025, 10:05

Багато господинь знають про те, що без муки якісні сирники приготувати складно. Продукт допомагає досягти однорідної консистенції, завдяки чому сирна страва тримає форму і не розсипається під час смаження. Але у муки є ряд недоліків, через які її не хо...