Не робіть цього: ТОП-6 помилок, які зіпсують будь-яку м'ясну страву

Якщо ви вирішили приготувати будь-яку м'ясну страву або просто зробити шашлик, вам варто серйозно до цього підготуватися. Вибрати гарне м'ясо – це вже пів справи, але дуже важливим є зробити правильний маринад, проте й цього недостатньо для приготування хорошої страви. Патріоти України звернули увагу на кілька помилок, припустившись яких ви точно зіпсуєте будь-яке м'ясо, але якщо ви їх будете знати, ймовірність того, що не допустите, велика.

1. Повторне використання маринаду

Не використовуйте старий маринад

Дуже часто недобросовісні кулінари використовують не просто поганий і шкідливий маринад для м'яса, а ще й повторно його використовують. Це дуже небезпечно, оскільки сире м'ясо може мати багато бактерій, які залишаються в маринаді, а це може сильно нашкодити організму.

2. Маринувати м'ясо менш ніж годину

М'ясо потрібно маринувати не менш ніж 1 год

Для різних видів м'яса потрібно вибирати різний час для того, щоб воно добре замаринувалося. Але потрібно знати головне, що щонайменше повинна бути хоча б 1-2 години. Якщо у вас немає часу, тоді краще не маринувати м'ясо взагалі. У таких випадках можна просто натерти м'ясо сіллю і спеціями й залишити так на 20-30 хвилин.

3. Не додавати олію

Обов'язково додайте олію до маринаду

Мало хто знає, що рослинна олія – дуже важливий інгредієнт, якщо його додати в маринад, вона допоможе м'ясу увібрати всі спеції. Також завдяки олії воно буде соковитим.

4. Недостатньо спецій

Не шкодуйте спецій

У маринад потрібно додати щонайменше 4 приправи, щоб смак м'яса розкрився повністю.

5. Занадто багато солі

Не додавайте багато солі

Не варто додавати багато солі до м'яса, це зробить його жорстким.

6. Додавати всього потроху

Соуси для маринування

Якщо ви хочете отримати дійсно смачні шашлики – не варто в маринад додавати все і відразу – майонез, соєвий соус, кефір, лимон, оцет, адже це тільки зіпсує страву.

Джерело: Обозреватель

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...