Якщо ви вирішили приготувати будь-яку м'ясну страву або просто зробити шашлик, вам варто серйозно до цього підготуватися. Вибрати гарне м'ясо – це вже пів справи, але дуже важливим є зробити правильний маринад, проте й цього недостатньо для приготування хорошої страви. Патріоти України звернули увагу на кілька помилок, припустившись яких ви точно зіпсуєте будь-яке м'ясо, але якщо ви їх будете знати, ймовірність того, що не допустите, велика.
1. Повторне використання маринаду
Дуже часто недобросовісні кулінари використовують не просто поганий і шкідливий маринад для м'яса, а ще й повторно його використовують. Це дуже небезпечно, оскільки сире м'ясо може мати багато бактерій, які залишаються в маринаді, а це може сильно нашкодити організму.
2. Маринувати м'ясо менш ніж годину
Для різних видів м'яса потрібно вибирати різний час для того, щоб воно добре замаринувалося. Але потрібно знати головне, що щонайменше повинна бути хоча б 1-2 години. Якщо у вас немає часу, тоді краще не маринувати м'ясо взагалі. У таких випадках можна просто натерти м'ясо сіллю і спеціями й залишити так на 20-30 хвилин.
3. Не додавати олію
Мало хто знає, що рослинна олія – дуже важливий інгредієнт, якщо його додати в маринад, вона допоможе м'ясу увібрати всі спеції. Також завдяки олії воно буде соковитим.
4. Недостатньо спецій
У маринад потрібно додати щонайменше 4 приправи, щоб смак м'яса розкрився повністю.
5. Занадто багато солі
Не варто додавати багато солі до м'яса, це зробить його жорстким.
6. Додавати всього потроху
Якщо ви хочете отримати дійсно смачні шашлики – не варто в маринад додавати все і відразу – майонез, соєвий соус, кефір, лимон, оцет, адже це тільки зіпсує страву.
Сирники – один із традиційних сніданків, що є відносно простою в приготуванні стравою, передають Патріоти України. Незважаючи на відсутність значних складнощів при створенні страви, вона далеко не завжди виходить ідеальною. Іноді сирники виходять плоск...
Варені яйця – це джерело корисних речовин, швидкий сніданок та невід’ємний інгредієнт багатьох кулінарних страв, передають Патріоти України. Неприємність полягає лише в тому, що іноді при варінні яєць, особливо вкруту, замість яскравого як сонце жовтка...