Власне, в класичному рецепті дерунів борошна немає, його почали додавати пізніше, щоб зробити деруни більш пишними. Раніше деруни готували тонкими та піджаристими, передають Патріоти України.
Картопля натирається на дрібній тертці. Також натирається цибуля та перемішується з картопляною масою.
Тепер важливий момент: картопляну масу потрібно віджати руками, щоб вийшов зайвий сік. Його треба злити.
Якщо цього не зробити, деруни пригорятимуть і підсмажаться рум’яними.
Далі додаємо спеції, знову перемішуємо та викладаємо густе тісто на розігріту сковорідку.
Обсмажуємо деруни з кожного боку по 3-4 хвилини на середньому вогні.
Коржики повинні вийти тоненькими.
Готову страву подають на стіл зі сметаною або соусом, прикрашаємо зеленню.
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...