Не відірватися! Як приготувати смачні деруни без борошна

Власне, в класичному рецепті дерунів борошна немає, його почали додавати пізніше, щоб зробити деруни більш пишними. Раніше деруни готували тонкими та піджаристими, передають Патріоти України.

Складові

  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль та перець за смаком, хмелі-сунелі.

Приготування

Картопля натирається на дрібній тертці. Також натирається цибуля та перемішується з картопляною масою.

Тепер важливий момент: картопляну масу потрібно віджати руками, щоб вийшов зайвий сік. Його треба злити.

Якщо цього не зробити, деруни пригорятимуть і підсмажаться рум’яними.

Далі додаємо спеції, знову перемішуємо та викладаємо густе тісто на розігріту сковорідку.

Обсмажуємо деруни з кожного боку по 3-4 хвилини на середньому вогні.

Коржики повинні вийти тоненькими.

Готову страву подають на стіл зі сметаною або соусом, прикрашаємо зеленню.

Бережіться! Названо популярні продукти, які руйнують серцево-судинну систему

неділя, 14 вересень 2025, 8:15

Серце - головний двигун нашого організму, і від того, що ми їмо, напряму залежить його здоров’я. На жаль, багато популярних продуктів, які ми споживаємо щодня, можуть непомітно шкодити судинам і підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, передають...

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...