Не відірватися! Як приготувати смачні деруни без борошна

Власне, в класичному рецепті дерунів борошна немає, його почали додавати пізніше, щоб зробити деруни більш пишними. Раніше деруни готували тонкими та піджаристими, передають Патріоти України.

Складові

  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль та перець за смаком, хмелі-сунелі.

Приготування

Картопля натирається на дрібній тертці. Також натирається цибуля та перемішується з картопляною масою.

Тепер важливий момент: картопляну масу потрібно віджати руками, щоб вийшов зайвий сік. Його треба злити.

Якщо цього не зробити, деруни пригорятимуть і підсмажаться рум’яними.

Далі додаємо спеції, знову перемішуємо та викладаємо густе тісто на розігріту сковорідку.

Обсмажуємо деруни з кожного боку по 3-4 хвилини на середньому вогні.

Коржики повинні вийти тоненькими.

Готову страву подають на стіл зі сметаною або соусом, прикрашаємо зеленню.

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...

Ви досі п'єте келих вина на вечерю? Ось до чого це веде - дослідження шокувало

п’ятниця, 8 серпень 2025, 11:07

За словами представників Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), дослідження остаточно довели: вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком щонайменше семи видів раку, серед яких рак грудей, печінки, кишечника, голови, шиї та ротової порожнини, пер...