Не відірватися! Як приготувати смачні деруни без борошна

Власне, в класичному рецепті дерунів борошна немає, його почали додавати пізніше, щоб зробити деруни більш пишними. Раніше деруни готували тонкими та піджаристими, передають Патріоти України.

Складові

  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль та перець за смаком, хмелі-сунелі.

Приготування

Картопля натирається на дрібній тертці. Також натирається цибуля та перемішується з картопляною масою.

Тепер важливий момент: картопляну масу потрібно віджати руками, щоб вийшов зайвий сік. Його треба злити.

Якщо цього не зробити, деруни пригорятимуть і підсмажаться рум’яними.

Далі додаємо спеції, знову перемішуємо та викладаємо густе тісто на розігріту сковорідку.

Обсмажуємо деруни з кожного боку по 3-4 хвилини на середньому вогні.

Коржики повинні вийти тоненькими.

Готову страву подають на стіл зі сметаною або соусом, прикрашаємо зеленню.

Чи можна заморожувати тісто для вареників? Ось що радять кухарі

п’ятниця, 26 грудень 2025, 17:14

Тісто для вареників можна заморожувати, і воно не стане жорстким, якщо дотримуватися кількох правил. Після замішування тісто потрібно повністю охолодити й дати йому відпочити щонайменше 15 хвилин під рушником. Лише після цього його можна покласти в мор...

Розставлено крапки над "і": Що корисніше для здоров'я кісток - чай чи кава

п’ятниця, 26 грудень 2025, 16:49

Чай і кава мають різні переваги для здоров'я, але, як підтвердили нещодавно вчені, чай усе ж дещо корисніший для кісток, пише The Washington Post, передають Патріоти України. Науковці з Університету Фліндерса в Австралії провели дослідження остеопороти...