
Пляцок — традиційний польський десерт, який також часто готують на Західній Україні. Пляцок схожий на торт або пиріг, який складається з декількох шарів коржів, ніжного крему, начинки з джему і солодкого безе. За легендою, десерт був названий на честь однієї з коханих Наполеона польської аристократки пані Валевської, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Тісто:
Меренга:
Крем:
У глибоку ємність висипаємо більшу частину борошна, розпушувач і м’яке вершкове масло. Перетираємо інгредієнти виделкою.
Додаємо в ємність цукор і жовтки. Замішуємо тісто, додаючи борошно, яке залишилося. Розподіляємо тісто на дві частини.
Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо тісто. Рівномірно розподіляємо тісто по поверхні, формуємо два коржі. Можна зробити один великий корж і розрізати після випікання.
Яєчні білки добре збиваємо. Додаємо цукрову пудру, продовжуючи збивати суміш. Додаємо крохмаль і акуратно перемішуємо.
Розігріваємо духову шафу до 180 ° C. Зверху на тісто ложкою викладаємо джем. Далі на джем акуратно викладаємо меренгу і посипаємо подрібненими горіхами. Випікаємо коржі близько 40−50 хв.
У невелику каструлю виливаємо молоко. Далі додаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль, борошно і жовток. Ретельно все перемішуємо і варимо на слабкому вогні до загусання. Постійно помішуємо суміш, щоб не допустити пригорання. Після того, як суміш загусне, знімаємо з вогню і даємо охолонути. Після цього в збите вершкове масло поступово додаємо крем, продовжуючи збивати. Крем готовий.
Груші - смачний та корисний фрукт, але не всім вони підходять. Лікарі та дієтологи наголошують: у деяких людей груші можуть викликати проблеми зі шлунком, кишечником або цукром у крові, передають Патріоти України. Кому не варто їсти груші:. Порада експ...
Багато хто знає про користь оливкової олії для здоров'я, але про користь оливкового листя чули далеко не всі, передають Патріоти України. Вчені встановили, що чай з листя оливкового дерева може допомогти знизити ризик ожиріння, діабету, підвищеного кро...