Пляцок — традиційний польський десерт, який також часто готують на Західній Україні. Пляцок схожий на торт або пиріг, який складається з декількох шарів коржів, ніжного крему, начинки з джему і солодкого безе. За легендою, десерт був названий на честь однієї з коханих Наполеона польської аристократки пані Валевської, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Тісто:
Меренга:
Крем:
У глибоку ємність висипаємо більшу частину борошна, розпушувач і м’яке вершкове масло. Перетираємо інгредієнти виделкою.
Додаємо в ємність цукор і жовтки. Замішуємо тісто, додаючи борошно, яке залишилося. Розподіляємо тісто на дві частини.
Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо тісто. Рівномірно розподіляємо тісто по поверхні, формуємо два коржі. Можна зробити один великий корж і розрізати після випікання.
Яєчні білки добре збиваємо. Додаємо цукрову пудру, продовжуючи збивати суміш. Додаємо крохмаль і акуратно перемішуємо.
Розігріваємо духову шафу до 180 ° C. Зверху на тісто ложкою викладаємо джем. Далі на джем акуратно викладаємо меренгу і посипаємо подрібненими горіхами. Випікаємо коржі близько 40−50 хв.
У невелику каструлю виливаємо молоко. Далі додаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль, борошно і жовток. Ретельно все перемішуємо і варимо на слабкому вогні до загусання. Постійно помішуємо суміш, щоб не допустити пригорання. Після того, як суміш загусне, знімаємо з вогню і даємо охолонути. Після цього в збите вершкове масло поступово додаємо крем, продовжуючи збивати. Крем готовий.
Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...
Напевно, кожна господиня під час приготування картоплі стикається з таким явищем, як поява піни. Багато хто намагається її видалити, оскільки вважає, що з картоплі разом із піною виходять хімікати та різні шкідливі речовини, передають Патріоти України....