Пляцок — традиційний польський десерт, який також часто готують на Західній Україні. Пляцок схожий на торт або пиріг, який складається з декількох шарів коржів, ніжного крему, начинки з джему і солодкого безе. За легендою, десерт був названий на честь однієї з коханих Наполеона польської аристократки пані Валевської, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Тісто:
Меренга:
Крем:
У глибоку ємність висипаємо більшу частину борошна, розпушувач і м’яке вершкове масло. Перетираємо інгредієнти виделкою.
Додаємо в ємність цукор і жовтки. Замішуємо тісто, додаючи борошно, яке залишилося. Розподіляємо тісто на дві частини.
Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо тісто. Рівномірно розподіляємо тісто по поверхні, формуємо два коржі. Можна зробити один великий корж і розрізати після випікання.
Яєчні білки добре збиваємо. Додаємо цукрову пудру, продовжуючи збивати суміш. Додаємо крохмаль і акуратно перемішуємо.
Розігріваємо духову шафу до 180 ° C. Зверху на тісто ложкою викладаємо джем. Далі на джем акуратно викладаємо меренгу і посипаємо подрібненими горіхами. Випікаємо коржі близько 40−50 хв.
У невелику каструлю виливаємо молоко. Далі додаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль, борошно і жовток. Ретельно все перемішуємо і варимо на слабкому вогні до загусання. Постійно помішуємо суміш, щоб не допустити пригорання. Після того, як суміш загусне, знімаємо з вогню і даємо охолонути. Після цього в збите вершкове масло поступово додаємо крем, продовжуючи збивати. Крем готовий.
Дієтологи зазначають: таке бажання може вказувати на дефіцит електролітів, вітамінів або мінералів, передають Патріоти України. Що може означати кожен смак:. Що робити:. Попередження: постійне бажання всіх трьох смаків може сигналізувати про порушення ...
Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...