Не кожна людина береться за варіння холодцю самостійно. Однак у родині обов'язково знайдеться кулінарний гуру, який робить це віртуозно і без будь-якого желатину! Отже, ділимося з вами бездоганним варіантом приготування холодцю, передають Патріоти України.
Вибрати правильне м'ясо
Для холодцю беремо тільки передні і задні ноги, обов'язково у рівних пропорціях. У передніх ногах практично немає м'язів. Там більше м'яса, і воно ніжне та смачне. Задні ноги свині сильніші. У них багато желеутворювальної речовини. Вона у великій кількості знаходиться у кістках, хрящах і шкірі тварин, ратицях, а також у рульці.
Саме ці частини свині ми будемо використовувати для приготування нашого холодцю. Якщо ви переживаєте, що у рульці недостатньо м'яса для холодцю, можна купити невеликий шматочок — із запасом. Хтось навіть купує не свинину, а яловичину або індичку. На холодець це не впливає, вирішувати вам. Головне: ніяких заморожених ніжок і м'яса. Свіже парне — для ідеального холодцю потрібне лише таке.
Класичний рецепт
Інгредієнти:
Якщо ви полюбляєте кінзу або петрушку, то у бульйон можна додати пучок або 2 зелені цілком. Так, наприклад, коріння петрушки додасть пряний смак.
У вас повинна бути велика каструля саме для холодцю, приблизно на 8 літрів, емальована. Велика ложка на довгій ніжці і правильні лотки — теж емальовані або скляні. І ті й інші з кришкою. Заливати холодець у пластик не рекомендується.
Спосіб приготування:
Жир можна видалити з холодцю ще на стадії бульйону, а можна і коли він схопиться у лотках після застигання. Потрібно лише взяти нагрітий під струменем гарячої води десертний ножик, і обережно зняти скоринку скрізь, де вона є.
Досі купуєте майонез у магазині і втомлюєтеся читати весь перелік складу? Подбайте про свій організм. Домашній майонез на смак — не гірший, ніж із пачки, а по користі — набагато кращий, передають Патріоти України. Для того, щоб приготувати майонез вам ...
Куряче філе є надто дієтичним. Кажуть, що його треба вміти готувати, щоб воно було соковитим та апетитним. Доля істини в цьому є, але найкраще воно смакує у салатах. Нейтральний смак філе добре поєднується із іншими інгредієнтами та заправкою, передают...