Неймовірна смакота! Корисні поради щодо приготування холодцю зі свинини без желатину,що перетворять його на "шедевр"

Не кожна людина береться за варіння холодцю самостійно. Однак у родині обов'язково знайдеться кулінарний гуру, який робить це віртуозно і без будь-якого желатину! Отже, ділимося з вами бездоганним варіантом приготування холодцю, передають Патріоти України.

Вибрати правильне м'ясо

Для холодцю беремо тільки передні і задні ноги, обов'язково у рівних пропорціях. У передніх ногах практично немає м'язів. Там більше м'яса, і воно ніжне та смачне. Задні ноги свині сильніші. У них багато желеутворювальної речовини. Вона у великій кількості знаходиться у кістках, хрящах і шкірі тварин, ратицях, а також у рульці.

Саме ці частини свині ми будемо використовувати для приготування нашого холодцю. Якщо ви переживаєте, що у рульці недостатньо м'яса для холодцю, можна купити невеликий шматочок — із запасом. Хтось навіть купує не свинину, а яловичину або індичку. На холодець це не впливає, вирішувати вам. Головне: ніяких заморожених ніжок і м'яса. Свіже парне — для ідеального холодцю потрібне лише таке.

Класичний рецепт

Інгредієнти:

  • свинячі ноги (задні) — 2 шт.;
  • свиняча рулька (у якій більше м'яса) — 1 шт.;
  • цибуля — 1-2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • лаврове листя — 2 шт.;
  • часник — 3 зубчики (можна і більше, якщо полюбляєте часник);
  • перець чорний горошком — 5-7 шт.;
  • сіль на свій смак.

Якщо ви полюбляєте кінзу або петрушку, то у бульйон можна додати пучок або 2 зелені цілком. Так, наприклад, коріння петрушки додасть пряний смак.

У вас повинна бути велика каструля саме для холодцю, приблизно на 8 літрів, емальована. Велика ложка на довгій ніжці і правильні лотки — теж емальовані або скляні. І ті й інші з кришкою. Заливати холодець у пластик не рекомендується.

Спосіб приготування:

  1. Беремо ніжки, відмочуємо їх і чистимо. Замочуємо ніжки і рульку години на півтори — дві, а потім шкрябаємо, як морквину ножем, щоб вони стали чистими.
  2. Рульку можна розрубати на кілька частин, щоб вона зручно лягла у каструлю. Знаючи свою каструлю для холодцю, ви можете порубати рульку ще на ринку.
  3. Кладемо м'ясо ніжок, рульку у каструлю. Заливаємо холодною водою так, щоб м'ясо було вкрите десь на 5 см. Додаємо неочищену миту цибулину (1-2), чисту моркву і перець. Ставимо на великий вогонь до закипання.
  4. Під час закипання на бульйоні з'явиться пінка. Знімати її, як це не дивно, зручно не шумівкою, а звичайною ложкою.
  5. Коли холодець закипить, зменште вогонь майже до мінімуму, але так, щоб кипіння не припинялося. Накрийте каструлю кришкою і йдіть... спати. Можливо, це головна таємниця холодцю, поки ви спите, він "не спить" 8-10 годин.
  6. Вранці забираємо з бульйону м'ясо, викладаємо на велику тарілку. Кидаємо у холодець лаврове листя, зелень, коріння петрушки, якщо хотіли (пучком), і досолюємо за смаком. Ми залишаємо бульйон повільно кипіти ще на годину, потім проціджуємо, залишаючи каламутний осад у дрібному ситечку або у марлі (не медичній, інакше ваш холодець матиме присмак марлі).
  7. Поки холодець доварюється, займіться остиглим м'ясом. Треба відокремити його від кістки і розібрати. Краще робити це руками за допомогою виделки.
  8. Розкладаємо рівномірно шматочки м'яса по латочках, якщо хочеться, додаємо часничку і повільно, тонкою цівкою заливаємо бульйоном так, щоб він на 0,5-1 см вкривав м'ясо. Якщо полюбляєте, то можна додати трохи більше бульйону.
  9. Ми залишаємо холодець остигати на столі до кімнатної температури, потім накриваємо кришками і ставимо його затягуватися у холодильник або на балкон, якщо там немає морозу. Буквально 6-8 годин і ви можете пригощати гостей ідеальним холодцем. Без будь-якого штучного желатину!

Жир можна видалити з холодцю ще на стадії бульйону, а можна і коли він схопиться у лотках після застигання. Потрібно лише взяти нагрітий під струменем гарячої води десертний ножик, і обережно зняти скоринку скрізь, де вона є.

Джерело: Ukr.Media

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...