Не кожна людина береться за варіння холодцю самостійно. Однак у родині обов'язково знайдеться кулінарний гуру, який робить це віртуозно і без будь-якого желатину! Отже, ділимося з вами бездоганним варіантом приготування холодцю, передають Патріоти України.
Вибрати правильне м'ясо
Для холодцю беремо тільки передні і задні ноги, обов'язково у рівних пропорціях. У передніх ногах практично немає м'язів. Там більше м'яса, і воно ніжне та смачне. Задні ноги свині сильніші. У них багато желеутворювальної речовини. Вона у великій кількості знаходиться у кістках, хрящах і шкірі тварин, ратицях, а також у рульці.
Саме ці частини свині ми будемо використовувати для приготування нашого холодцю. Якщо ви переживаєте, що у рульці недостатньо м'яса для холодцю, можна купити невеликий шматочок — із запасом. Хтось навіть купує не свинину, а яловичину або індичку. На холодець це не впливає, вирішувати вам. Головне: ніяких заморожених ніжок і м'яса. Свіже парне — для ідеального холодцю потрібне лише таке.
Класичний рецепт
Інгредієнти:
Якщо ви полюбляєте кінзу або петрушку, то у бульйон можна додати пучок або 2 зелені цілком. Так, наприклад, коріння петрушки додасть пряний смак.
У вас повинна бути велика каструля саме для холодцю, приблизно на 8 літрів, емальована. Велика ложка на довгій ніжці і правильні лотки — теж емальовані або скляні. І ті й інші з кришкою. Заливати холодець у пластик не рекомендується.
Спосіб приготування:
Жир можна видалити з холодцю ще на стадії бульйону, а можна і коли він схопиться у лотках після застигання. Потрібно лише взяти нагрітий під струменем гарячої води десертний ножик, і обережно зняти скоринку скрізь, де вона є.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...