Неймовірна смакота: Рецепт чебуреків по-казахськи (відео)

Кажуть, що чебуреки придумали в Середній Азії. І тому за рецептами завжди варто звертатися саме до тамтешніх кухарів. Їх чебуреки не йдуть ні в яке порівняння з тим, що називають чебуреками у наших краях. Вони неймовірно соковиті і ароматні! Той, хто спробував їх лише один раз, буде пам’ятати роками, зазначають Патріоти України.

Сьогодні ми візьмемо такий казахський рецепт і зробимо все самі. Чебуреки виходять неймовірно смачними — так що краще пекти відразу цілу гору.

Тісто

У правильних чебуреках є дві головні складові: тісто і фарш. Для тіста потрібна мука, крутий окріп і рослинне масло. Заливаємо масло прямо у борошно і додаємо окріп. На пів-кіло борошна потрібно 50 грам олії і 150 мл крутого окропу. Він виливається поступово і заварює борошно. У підсумку виходить туге тісто без всяких дріжджів і яєць. Ми залишаємо його відпочити на пів години і готуємо фарш.

Фарш

Важлива пропорція — тіста і фаршу має бути порівну. На півкіла борошна потрібно півкіла фаршу. Фарш може бути будь-який м’ясний. Насамперед додаємо у фарш цибулю. Потрібно 2 цибулини. Сіль і перець — за смаком. Тепер у фарш треба додати пом’якшувач — доливаємо воду або бульйон. Фарш повинен бути злегка тягучим і соковитим. Це запорука соку в чебуреках.

Ліпимо і смажимо

Далі починаємо збирати чебуреки. На кожен чебурек потрібно близько 50 грамів тіста. Відриваємо від шматка кульку і розкочуємо в тонкий корж. На половину коржа наносимо фарш.

Закриваємо конвертик і відрізаємо край роллером. Важливо закрити чебурек добре, інакше сік буде витікати.

Тепер залишилося їх посмажити. Сковорода, 1 сантиметр олії і по 2-3 хвилини на бік. Смажимо на середньому вогні.

Важливо перевертати чебуреки обережно, щоб вони не продірявились. Тоді весь сік залишається в них.

Страва готова! Тепер можна їсти і насолоджуватися смаком!

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...