Неймовірно смачно та поживно: Клопотенко поділився рецептом гуляшу із телятини та квасолі (відео)

"Розповім вам сьогодні про гуляш – страву, яка змінила моє уявлення про їжу. Гуляшем називають рагу або суп, де одним з основних інгредієнтів наряду із м’ясом виступає паприка. Саме це вразило мене – наскільки паприка може змінити та покращити смак страви і як вона може бути не додатковим інгредієнтом, а майже основним. Гуляш вважають традиційною стравою в Угорщині, також він дуже поширений і в Чехії, і в нас в Україні", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"За легендою готувати гуляш почали приблизно у ІХ столітті, коли пастухи на угорських пасовищах нарізали м’ясо кубиками, вкидали у казан разом із цибулею та водою і тушкували до тих пір, поки не випарується майже уся волога. Іноді залишали трохи більше води, тоді страва була більш схожа на суп. На угорських рівнинах росло багато кмину та дикої цибулі, тому їх зазвичай також додавали до страви. Зараз же гуляш став стравою номер один в Угорщині, яку обов’язково має скуштувати кожен турист.

Я ж хочу сьогодні приготувати одну з варіацій страви під назвою бобгуляш. За рахунок того, що сюди входить квасоля, гуляш стає ще більш поживним і виступає основною стравою, не потребуючи ніякого гарніру. Я вирішив взяти консервовану білу квасолю, але можна використати і звичайну, тоді її потрібно заздалегідь зварити, аби додати до страви вже готовою. Я не відійшов від традицій та додав до гуляшу кмин, дуже раджу і вам не оминати цей крок. Також для гостринки я використав перець чилі, а для аромату – часник та спеції. Раджу вам обов’язково приготувати гуляш за моїм рецептом та насолодитися цим неймовірним смаком.

Інгредієнти:

500 г телятини (задня частина)
½ перцю чилі
1 упаковка паприки
до смаку чорний мелений перець
2 лаврових листки
2 солодких перці
2 ст. л. томатної пасти
4 зубчики часнику
1 цибуля
½ ч. л. кмину
50 мл води
1 банка консервованої білої квасолі
4 ст. л. олії
до смаку петрушка (для подачі, опціонально)
до смаку сіль

Приготування:

Телятину (500 г) наріжте спочатку смужками, а потім – кубиками зі стороною приблизно 3 см.

Помийте 2 солодких перці та наріжте довільними великими шматками. Цибулю очистіть та наріжте напівкільцями. Розчавіть пласкою стороною ножа 4 очищених зубчики часнику.

Нарізані овочі перекладіть у чашу блендера, додайте 2 ст. л. томатної пасти, 50 мл води, 1 ст. л. олії та солі до смаку.

Перебийте овочі із пастою до однорідної консистенції.

Розігрійте пательню з 3 ст. л. олії та викладіть м’ясо і ½ цілого перцю чилі, аби він віддав свою гостроту. Трохи присоліть та смажте м’ясо на великому вогні до утворення золотавої скоринки.

Додайте до телятини овочеве пюре та ще трохи води за потреби, аби страва тушкувалася.

Всипте до овочів із м’ясом упаковку солодкої паприки, можна навіть додати півтори.

Для аромату додайте 2 лаврових листки та ½ ч. л. кмину.

Всипте чорного меленого перцю до смаку та тушкуйте гуляш 30-40 хвилин на дуже маленькому вогні.

Додайте банку білої квасолі. Тушкуйте ще 15 хвилин. За бажанням посипте готову страву посіченою петрушкою.

Не робіть так! ТОП-3 неочевидні помилки можуть зіпсувати смак котлет

четвер, 18 квітень 2024, 10:15

Якщо домашні знають про те, що господиня планує готувати котлети, всі готуються до дегустації неймовірно смачної страви. Однак її занадто легко зіпсувати, зробивши не очевидні помилки. У чому вони полягають, передають Патріоти України. Багато хто намаг...

Лише спробуйте! Мариновані огірки з яблуками - овочі виходять хрусткими, а розсіл смачним

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Завдяки цьому рецепту ви не тільки пригостите домашніх хрусткими огірками, але й отримаєте смачний розсольний напій, передають Патріоти України.