Ніяких дефіцитних рябчиків: Як приготувати салат "Олів'є" за 100-літнім рецептом (відео)

Існує безліч варіантів приготування салату олів'є. До слова, рецепт належить шеф-кухареві московського ресторану "Ермітаж" французові Люсьену Олів'є, який працював на привілейованій кухні у 1860-х. Серед гурманів ходили справжні легенди про смак цього приголомшливого салату, проте Олів'є не розповів світові секрет його приготування. Лише через деякий час з'явилися перші спроби розкрити рецептуру, зазначають Патріоти України.

В одному з найперших варіантів, опублікованих в журналі "Наша їжа", були вказані картопля, свіжі огірки, смажений рябчик, каперси, оливки. Для заправки класичного олів'є використовували соуси "Провансаль" і "Кабулі".

Згодом олів'є перекочував до звичайних кухонь. Щоправда, з деякими змінами. Замість рябчиків до олів'є почали додавати варену ковбасу, а каперси й оливки замінили солоними огірками та консервованим горошком. Єдине, що залишилося незмінним — заправка "провансаль". Нижче ви знайдете рецепт оригінального олів'є, однак замість дефіцитних рябчиків в цьому варіанті — яловичий язик.

Інгредієнти:

Для салату:

  • 5 картоплин (приблизно 450 г)
  • 300 г вареного яловичого язика
  • 1-2 свіжі огірки
  • 50 г оливок
  • 30 г каперсів
  • 200 г готового майонезу або соусу на перепелиних яйцях.

Час приготування: 2 години.

Покрокове приготування:

1. Окремо відварюємо картоплю і яловичий язик, додаємо спеції для аромату.

2. Нарізаємо кубиками очищену картоплю, язик та огірок. Оливки можна додати цілими, а можна і порізати. Додаємо каперси. Солимо і перчимо за смаком. Заправляємо майонезом і перемішуємо. Олів'є за 100-літнім рецептом готове, можна подавати до столу.

3. Можна взяти готовий майонез або приготувати його самостійно. Для цього до чаші блендера закладаємо 5 перепелиних яєць, 200 мл рослинної олії, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 1/2 ч. л. гірчиці, перець за смаком.

Занурюємо ручний блендер до чаші таким чином, щоб конус з ножем повністю накрив жовтки. Вмикаємо режим "турбо", якщо такого немає — максимальну швидкість, і близько 5-10 секунд (залежно від потужності вашого блендера) тримаємо нерухомо, поки на дні не з'явиться емульсія. Тепер потроху підіймаємо ніжку блендера, поки вся олія не поєднається з отриманою масою. Процес приготування займе не більше хвилини.

Куди там магазинному! Як зробити домашній майонез за 60 секунд

субота, 4 травень 2024, 10:07

Досі купуєте майонез у магазині і втомлюєтеся читати весь перелік складу? Подбайте про свій організм. Домашній майонез на смак - не гірший, ніж із пачки, а по користі - набагато кращий, передають Патріоти України. Для того, щоб приготувати майонез вам...

А ви це знали? Чому господині додають соду до гречки

субота, 4 травень 2024, 9:12

Хочете, щоб гречана каша була розсипчастою, ароматною та з легким червоним відтінком? Додайте всього лиш дрібку соди, але в правильний час під час варіння, передають Патріоти України. Щоб гречка була не водяниста, а розсипчаста, треба варити її у воді...