Ніколи не запікайте цю їжу в фользі - названо головні помилки

Алюмінієва фольга вже давно стала незамінним помічником у приготуванні страв. Вона зручна, практична й дозволяє зберегти сік і аромат продуктів. Однак існують певні продукти, які краще не запікати у фользі. Причини можуть бути різними: від зміни смакових якостей страви до потенційно шкідливих хімічних реакцій, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які продукти не слід використовувати для запікання в алюмінієвій фользі. Варто використати інші способи.

1. Картопля

Попри популярність фольги для запікання цього овоча, фахівці радять уникати такого способу приготування. Картопля містить багато вологи, яка при запіканні у фользі перетворює її на варений овоч із вологою текстурою. Якщо ж ви хочете отримати хрумку золотаву скоринку, краще готувати картоплю без фольги, використовуючи відкритий спосіб запікання.

2. Помідори

Запікання помідорів у фользі, особливо разом із м’ясом чи іншими овочами, також не рекомендується. Кислоти, що містяться у помідорах, вступають у реакцію з алюмінієм. Це не лише надає страві неприємного металевого присмаку, але й може бути небезпечним для здоров’я при регулярному вживанні таких страв.

3. Капуста

Білокачанна капуста теж не підходить для запікання у фользі. Через велику кількість соку, який виділяється під час теплової обробки, капуста в фользі більше вариться, ніж запікається, втрачаючи текстуру та смак. Результатом стає овочеве пюре з металевими нотками у смаку.

4. Страви зі спеціями

Додавання таких спецій, як паприка, куркума чи гострий перець, при використанні фольги може змінити їхні властивості. Високі температури у поєднанні з фольгою можуть вплинути на смак страви, зробивши його менш насиченим або навіть зіпсувавши страву.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...