
Алюмінієва фольга вже давно стала незамінним помічником у приготуванні страв. Вона зручна, практична й дозволяє зберегти сік і аромат продуктів. Однак існують певні продукти, які краще не запікати у фользі. Причини можуть бути різними: від зміни смакових якостей страви до потенційно шкідливих хімічних реакцій, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, які продукти не слід використовувати для запікання в алюмінієвій фользі. Варто використати інші способи.
1. Картопля
Попри популярність фольги для запікання цього овоча, фахівці радять уникати такого способу приготування. Картопля містить багато вологи, яка при запіканні у фользі перетворює її на варений овоч із вологою текстурою. Якщо ж ви хочете отримати хрумку золотаву скоринку, краще готувати картоплю без фольги, використовуючи відкритий спосіб запікання.
2. Помідори
Запікання помідорів у фользі, особливо разом із м’ясом чи іншими овочами, також не рекомендується. Кислоти, що містяться у помідорах, вступають у реакцію з алюмінієм. Це не лише надає страві неприємного металевого присмаку, але й може бути небезпечним для здоров’я при регулярному вживанні таких страв.
3. Капуста
Білокачанна капуста теж не підходить для запікання у фользі. Через велику кількість соку, який виділяється під час теплової обробки, капуста в фользі більше вариться, ніж запікається, втрачаючи текстуру та смак. Результатом стає овочеве пюре з металевими нотками у смаку.
4. Страви зі спеціями
Додавання таких спецій, як паприка, куркума чи гострий перець, при використанні фольги може змінити їхні властивості. Високі температури у поєднанні з фольгою можуть вплинути на смак страви, зробивши його менш насиченим або навіть зіпсувавши страву.
Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...
Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...