Осінні заготовки: Рецепт хрустких маринованих грибочків без стерилізації

Останнім часом популярними стають рецепти маринування грибів без стерилізації. Маринувати гриби без стерилізації можна абсолютно будь-які: білі, маслюки, опеньки, підберезники і так далі, зазначають Патріоти України..

Насамперед гриби треба почистити і добре промити. Видалити сміття з капелюшків, відрізати ніжку, якщо на ній присутня земля.

Потім гриби слід нарізати середніми шматочками (маленькі можна залишити цілими). М'ясисті, великі ніжки теж замаринуємо, вони виходять нітрохи не гірше капелюшків. Відправити грибочки в каструлю, залити водою і поставити на сильний вогонь. Після закипання зняти піну, вогонь зменшити на середній і варити, періодично помішуючи, 30 хвилин.

Поки варяться гриби, потрібно приготувати маринад. Для цього в окрему каструлю налити води (1 літр). Додати сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику, перець горошком і часник. Поставити на сильний вогонь і довести до кипіння.

Після відварювання вміст каструлі слід відкинути на друшляк і промити під проточною водою кілька разів. Потім потрібно додати гриби в киплячий маринад і варити на середньому вогні близько 15−20 хвилин.

Потім розкласти все по простерилізованих банках разом з маринадом (банки можна стерилізувати на свій розсуд, в духовці, в мікрохвильовій печі або на водяній бані), закрити гарячими кришками і прибрати остигати. Банки, що остигнули, спустити в льох або прибрати в холодильник і зберігати там до моменту вживання.

Буде смакота! Як приготувати ідеально хрустку картоплю - секрети від шеф-кухаря

вівторок, 16 вересень 2025, 10:23

Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України. Своїми ...

А ви це знали? Зелений, жовтий чи коричневий - ось який банан найкорисніший!

вівторок, 16 вересень 2025, 9:49

Банани - один із найулюбленіших фруктів у світі, і більшість із нас їсть їх майже щодня, не замислюючись про деталі. Та виявляється, ступінь стиглості цього фрукта може суттєво впливати на його поживну цінність і користь для організму, передають Патріо...