Осінні заготовки: Рецепт хрустких маринованих грибочків без стерилізації

Останнім часом популярними стають рецепти маринування грибів без стерилізації. Маринувати гриби без стерилізації можна абсолютно будь-які: білі, маслюки, опеньки, підберезники і так далі, зазначають Патріоти України..

Насамперед гриби треба почистити і добре промити. Видалити сміття з капелюшків, відрізати ніжку, якщо на ній присутня земля.

Потім гриби слід нарізати середніми шматочками (маленькі можна залишити цілими). М'ясисті, великі ніжки теж замаринуємо, вони виходять нітрохи не гірше капелюшків. Відправити грибочки в каструлю, залити водою і поставити на сильний вогонь. Після закипання зняти піну, вогонь зменшити на середній і варити, періодично помішуючи, 30 хвилин.

Поки варяться гриби, потрібно приготувати маринад. Для цього в окрему каструлю налити води (1 літр). Додати сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику, перець горошком і часник. Поставити на сильний вогонь і довести до кипіння.

Після відварювання вміст каструлі слід відкинути на друшляк і промити під проточною водою кілька разів. Потім потрібно додати гриби в киплячий маринад і варити на середньому вогні близько 15−20 хвилин.

Потім розкласти все по простерилізованих банках разом з маринадом (банки можна стерилізувати на свій розсуд, в духовці, в мікрохвильовій печі або на водяній бані), закрити гарячими кришками і прибрати остигати. Банки, що остигнули, спустити в льох або прибрати в холодильник і зберігати там до моменту вживання.

Це може здивувати! Що буде, якщо їсти м'ясо курки щодня

середа, 14 травень 2025, 12:56

Курка — це доступне джерело білка, яке легко включити до складу різних рецептів. Якщо ви часто включаєте це м’ясо в раціон, це може мати як користь, так і певні ризики, передають Патріоти України. Все залежить від способу приготування: запечена або туш...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

середа, 14 травень 2025, 12:35

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.