Осінні заготовки: Рецепт хрустких маринованих грибочків без стерилізації

Останнім часом популярними стають рецепти маринування грибів без стерилізації. Маринувати гриби без стерилізації можна абсолютно будь-які: білі, маслюки, опеньки, підберезники і так далі, зазначають Патріоти України..

Насамперед гриби треба почистити і добре промити. Видалити сміття з капелюшків, відрізати ніжку, якщо на ній присутня земля.

Потім гриби слід нарізати середніми шматочками (маленькі можна залишити цілими). М'ясисті, великі ніжки теж замаринуємо, вони виходять нітрохи не гірше капелюшків. Відправити грибочки в каструлю, залити водою і поставити на сильний вогонь. Після закипання зняти піну, вогонь зменшити на середній і варити, періодично помішуючи, 30 хвилин.

Поки варяться гриби, потрібно приготувати маринад. Для цього в окрему каструлю налити води (1 літр). Додати сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику, перець горошком і часник. Поставити на сильний вогонь і довести до кипіння.

Після відварювання вміст каструлі слід відкинути на друшляк і промити під проточною водою кілька разів. Потім потрібно додати гриби в киплячий маринад і варити на середньому вогні близько 15−20 хвилин.

Потім розкласти все по простерилізованих банках разом з маринадом (банки можна стерилізувати на свій розсуд, в духовці, в мікрохвильовій печі або на водяній бані), закрити гарячими кришками і прибрати остигати. Банки, що остигнули, спустити в льох або прибрати в холодильник і зберігати там до моменту вживання.

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...