Перевірте себе! Названо п'ять симптомів, які говорять про необхідність припинити пити каву

У організму є унікальна здатність передавати в мозок сигнали, повідомляючи про свій стан. І якщо людина прислухатиметься до них, то зможе вирішити проблему на першій стадії. Наприклад, вчені розповіли, які симптоми свідчать про те, що настав час припинити пити каву - їх всього 5, передають Патріоти України.

Вживання кави може як і піти на користь нашому організму, так і нашкодити йому. За словами лікарів, щоденна норма для дорослої людини – 400 мл підбадьорливого напою. Однак від нього потрібно відмовити, якщо ви відчуваєте наступні симптоми.

Безсоння чи тривожний сон

Вживання кави менш ніж за шість годин до сну, може призвести до неприємних наслідків. Якщо відмовитися від кави для вас є неможливим, обмежтеся пару чашками до обіду, або зменшіть порцію.

Тривожність

Якщо після кави у вас частішає серцебиття, з'являється тремтіння в тілі, головний біль і безсоння - це може говорити про те, що ви вживаєте занадто багато кави. Людям, які відчувають тривожність у звичайному житті, пити підбадьорливий напій взагалі не рекомендується.

Симптоми відміни

Йдеться про головний біль, втому, зниження пильності, пригнічений настрій або навіть симптоми схожі на початок інфекційного захворювання. Якщо ви прокидаєтеся в такому стані, прагнучи скоріше випити чашку кави, тому що інакше прокинутися і підбадьоритися у вас не виходить, це сигнал, що настав час відмовитися від кави.

Порушення менструального циклу

Люди, які часто п'ють каву, майже завжди мають підвищений рівень кортизолу, через що організм перебуває у постійному стресі. Мозок сигналізує про небезпеку та припиняється процес розмноження, що призводить до затримки.

Зростає вага

Випита чашка кави з ранку заряджає не лише енергією, а й дає почуття ситості. Але коли цей ефект минає, людина відчуває сильне почуття голоду – це може призвести до переїдання у другій половині дня та набору зайвої ваги.Пити каву не рекомендується людям з високим тиском, бо кофеїн її ще більше підіймає, а також тим, хто страждає від кислотного рефлюксу.

Творить дива! Названо фрукт, який захищає від старіння і здатен подовжити життя на десятки років

четвер, 18 квітень 2024, 16:56

Дякувати за такий вплив фрукта на здоров’я слід вітамінам, мінералам та клітковині, що містяться в ньому, передають Патріоти України. Здатністю уповільнювати процеси старіння і подовжувати життя володіє манго. Напевно, це найсмачніший екзотичний фрукт....

Діти будуть у захваті! Як приготувати домашнє печиво на смак, як "Орео"

четвер, 18 квітень 2024, 15:08

Шоколадне печиво з ніжною білою начинкою смакує багатьом людям. Особливо, якщо його їсти, як радить реклама: покрутити, вмочити в молоко і з’їсти. Пропонуємо приготувати схоже печиво, але більш корисне, адже домашнє, передають Патріоти України. Змішайт...