Іноді рис виходить липким. Це добре, якщо він буде використовуватися для приготування суші або інших страв, передають Патріоти України.
Однак якщо господиня хоче зробити кашу, то бажаний стан рису – розсипчастість.
Щоб гарнір вийшов саме таким, необхідно дотримуватися кількох правил.
Існує чотири лайфхаки, які гарантують, що рис вийде розсипчастим. Які секрети приготування розсипчастого рису?
Правильний сорт
Рис деяких сортів буде липким за будь-якого способу приготування. Такі різновиди не підходять для приготування гарніру.
Якщо потрібен розсипчастий рис, то слід вибирати нешліфований або пропарений сорт.
Промивання
Щоб збільшити шанси на приготування якісної страви, потрібно промити рис у холодній воді.
Після цієї дії продукт позбавляється надлишку крохмалю.
Особливий посуд
Якщо господиня придбала рис невідповідного сорту, але все одно хоче домогтися розсипчастості, бажано використовувати каструлю з товстим дном.
Хитрість полягає в тому, що при приготуванні рису в такому посуді крупа розігрівається рівномірніше.
Тривалість приготування
Рис не стане липким, якщо не варити його близько півгодини. При цьому приготування страви має ділитися на три етапи.
Перша фаза – готування на сильному вогні. Тривалість – три хвилини.
Другий етап – варіння на зменшеному вогні протягом семи хвилин.
Завершальна фаза – доварювання на слабкому вогні близько 20 хвилин.
Усі господині чудово розуміють ризик тривалого зберігання борошна та різних круп. В них можуть завестися різні паразити, які зіпсують все. Досвідчені господині знайшли рішення, адже до борошна та круп вони додають лавровий лист, передають Патріоти Укра...
Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...