Під силу всім! ТОП-3 простих секрети, щоб рис завжди виходив розсипчастим

Іноді рис виходить липким. Це добре, якщо він буде використовуватися для приготування суші або інших страв, передають Патріоти України.

Однак якщо господиня хоче зробити кашу, то бажаний стан рису – розсипчастість.

Щоб гарнір вийшов саме таким, необхідно дотримуватися кількох правил.

Подробиці

Існує чотири лайфхаки, які гарантують, що рис вийде розсипчастим. Які секрети приготування розсипчастого рису?

Правильний сорт

Рис деяких сортів буде липким за будь-якого способу приготування. Такі різновиди не підходять для приготування гарніру.

Якщо потрібен розсипчастий рис, то слід вибирати нешліфований або пропарений сорт.

Промивання

Щоб збільшити шанси на приготування якісної страви, потрібно промити рис у холодній воді.

Після цієї дії продукт позбавляється надлишку крохмалю.

Особливий посуд

Якщо господиня придбала рис невідповідного сорту, але все одно хоче домогтися розсипчастості, бажано використовувати каструлю з товстим дном.

Хитрість полягає в тому, що при приготуванні рису в такому посуді крупа розігрівається рівномірніше.

Тривалість приготування

Рис не стане липким, якщо не варити його близько півгодини. При цьому приготування страви має ділитися на три етапи.

Перша фаза – готування на сильному вогні. Тривалість – три хвилини.

Другий етап – варіння на зменшеному вогні протягом семи хвилин.

Завершальна фаза – доварювання на слабкому вогні близько 20 хвилин.

ТОП-6 популярних помилок у приготуванні млинців

середа, 25 червень 2025, 16:09

Найголовніше у приготуванні млинців – приготувати гарне тісто. Воно має бути правильною консистенції: не надто густе, інакше млинці будуть надмірно товстими і важкими, але й не дуже рідке, оскільки млинці рвуться при перевертанні. А надмірна кількість ...

Варто знати! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

середа, 25 червень 2025, 13:05

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...