Пиріжки з вишнею як у McDonald's: Рецепт хрумкого та соковитого десерту до кави чи чаю

Один із найпопулярніших десертів у ресторанах швидкого харчування McDonald's - пиріжки з вишнею. Такі можна приготувати вдома. Вам знадобляться доступні інгредієнти та небагато часу, передають Патріоти України.

Простим рецептом популярної страви поділилася фудблогер Аnny.cooking. Пиріжки з вишнею, як у McDonald's, готуються із наступних продуктів:

  • 200 г вишень;
  • 500 г листкового тіста;
  • яйце;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 50 мл води;
  • цукрова пудра.

Всі компоненти повинні бути однакової температури, тому їх потрібно заздалегідь вийняти з холодильника.

Насамперед з'єднайте вишню з крохмалем і цукром. Відправте ягоди у каструльку і доведіть їх до загущення, постійно помішуючи. Додайте воду і прокип'ятіть хвилинку, а потім охолодіть.

Візьміть листкове тісто та розріжте його на квадрати однакового розміру. Зробіть розрізи з одного боку, а на другу частину викладіть столову ложку начинки.

Змастіть краї збовтаним яйцем і сформуйте конвертик. Краї потрібно защипити вилкою, щоб соковита вишня не витекла назовні.

Викладіть вироби на пекарський папір і змастіть збовтаним яйцем. Таким чином при випіканні у пиріжків утворюється хрумка скоринка.

Випікайте пиріжки 25 хвилин при температурі 190 градусів. Перевірте їхню готовність дерев'яною шпажкою. Під час подачі десерт потрібно посипати цукровою пудрою. Смачного

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...