
Далеко не завжди смак пшоняної каші тішить кулінарів. передають Патріоти України.
У деяких випадках страва виходить гіркою. Нерідко причиною появи неприємного смаку стає занадто тривале зберігання пшона.
Втім, іноді просо, з якого готується пшоняна каша набуває гіркоти задовго до закінчення терміну придатності.
Страві можна спробувати повернути добрі смакові якості.
У чому полягає хитрість
Просо слід обдати окропом. Після такої “обробки” крупа навряд чи буде гіркою.
Є ще один спосіб: замочити просо у гарячій рідині. Тут основа для пшоняної каші має побувати не менше години.
Протягом цього часу воду потрібно буде змінити хоча б тричі.
Ефективність описаних методів пояснюється лише тим, що вода «забирає» собі гіркоту з проса.
Однак потрібно пам’ятати про важливий нюанс: не варто намагатися прибирати гіркоту у сильно простроченої крупи. Використовувати її не варто.
Забезпечення розсипчастості
Гурманам хочеться, щоб каша не тільки не гірчила, а й стала розсипчастою.
Для цього слід дотримуватись пропорцій інгредієнтів. Так, на склянку крупи має припадати півтори склянки рідини, в якій буде варитись страва.
Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...
Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...