Секрет господинь! Як сухі котлети зробити соковитими після смаження

Котлети після смаження виходять сухими з багатьох причин, передають Патріоти України.

Щоб зрозуміти, що ви зробили не так, потрібно знайти класичний рецепт котлет і слідувати йому, не відступаючи від рецептури. Тоді ви зрозумієте, чому котлети пересмажилися.

Подробиці

У будь-якому випадку сухі котлети можна врятувати. Є три способи.

Перший – котлети можна протушкувати. Залийте на сковорідку окріп і 15-20 хвилин тушкуйте котлети на маленькому вогні. Вони мають стати м’якими.

Звичайно, ідеальною страва вже не буде, але принаймні котлети можна буде з’їсти.

Спосіб другий – протушкувати котлети в соусі. Для приготування соусу знадобиться морква, цибуля та борошно. Змішайте усі інгредієнти.

Овочі пасеруйте, а потім залийте водою. Вийде томатний соус, який пом’якшить котлети.

Якщо котлети залишилися сухими, тоді можна їх запекти в духовці.

Викладіть котлети на скляну тарілку для запікання, залийте їх соусом із сумішшю з овочів та зелені. Можна змішати томатний соус із овочами або зробити пасерування на сковороді.

Запікайте котлети 30-40 хвилин у духовці на 170-200 градусах. М’ясо розм’якшиться.

Щоб наступного разу котлети вийшли м’якими та соковитими, уникайте таких помилок:

  • Не додавайте у фарш для котлет більше одного яйця.
  • Не додавайте чорний хліб, а краще батон, розмочений у молоці.
  • Відбивайте фарш, щоб він наситився киснем і піднявся.
  • Смажте котлети, а потім тушкуйте під кришкою.
  • Не пересмажуйте котлети. Достатньо обсмажити їх до скоринки, а потім протушкувати на повільному вогні.

А ви це знали? Ромашковий чай може бути небезпечним - ось кому не варто пити

субота, 1 листопад 2025, 23:10

Надмірне вживання ромашкового чаю, який у цілому вважається безпечним, може бути небезпечним для здоров'я та викликати низку проблем, особливо у людей, які приймають певні ліки. Більшість експертів вважають безпечним вживання від однієї до трьох чашок ...

Буде золота! Чому знов очікують здорожчання гречки в Україні

субота, 1 листопад 2025, 12:42

Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...