Секрет господинь! Що додати до квашеної капусти для дзвінкого хрускоту

В осінньо-зимовий період українці здавна поповнювали свої вітамінні запаси з того, що вдалось виростити на власному городі. Одним з цінних вітамінних овочів є капуста. Її квасили, та мали смачну закуску до страв, передають Патріоти України.

Подробиці

Квашена капуста надзвичайно корисна, адже містить велику кількість вітаміну С. Потрібно притримуватись певних правил під час її квашення.

Як квасити капусту

Найкраще обирати для квашення капусту пізніх сортів, з тугими качанами. Також варто звернути увагу на листя – чим біліше воно, тим краще, адже в світлому листі міститься більше цукру, що потрібно для бродіння. Перед тим, як шаткувати капусту огляньте її, зніміть пошкоджене та почорніле листя.

Потім шаткуйте.

На 5 кілограм капусти додається 100-120 г солі. Якщо додати забагато солі, це може загальмувати процес молочнокислого бродіння. Можна застелити дно банки листям. Потім закладаємо нашинковану капусту, та добре утрамбовуємо, щоб вона пустила сік.

Зверху потрібно покласти гніт, та не забуваємо періодично протикати капусту дерев’яною паличкою чи качалкою, щоб вийшов вуглекислий газ.

Для посилення смаку та кращого квашення можна за бажанням додавати моркву, фрукти, ягоди, прянощі. Прянощі, які доречно додати за бажанням – кмин, лавровий лист, гіркий перець, аніс. Вони покращують смак, аромат, наситять корисними маслами, ферментами. Ще можна додавати до квашеної капусти мед, волоські горіхи, сливи, гриби.

Кавоманам на замітку! Як зробити смак кави гармонійнішим

четвер, 30 січень 2025, 9:12

Кава, за своєю природою, досить гіркий напій. Однак іноді ця нотка виявляється настільки домінуючою, що навіть найзапекліші кавомани не можуть пити її не скривившись, передають Патріоти України. Якщо кава надмірно гірчить, слід звернути увагу на етикет...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають крохмаль у котлетний фарш

четвер, 30 січень 2025, 8:12

Напевно, багато хто і не чув про те, що в котлетний фарш потрібно додавати крохмаль. Здавалося б, цей інгредієнт там абсолютно зайвий. Але це не так. Багато господинь вже давно використовують його для приготування м’ясних биточків. А навіщо в котлетном...