Секрет від справжніх господинь: Який інгредієнт потрібно додати в холодець, щоб він краще застиг - хитрість, яка врятує страву

Холодець може бути як святковою стравою, так і буденною. Смачна м'ясна закуска із желейною основою - справжня радість для гурмана. Таке частування готується досить довго, але результат точно того вартий. Однак іноді холодець на зло не застигає, навіть якщо варився 6-8 годин поспіль. Цієї неприємності точно не станеться, якщо знати одну кулінарну хитрість, передають Патріоти України.

Холодець з м'яса курки або півня може залишитися рідким. Досвідчені кухарі знають, що в нього потрібно, крім супового набору чи гомілок, додати ще трохи свинини чи яловичини. Бажано використовувати ніжку, в якій багато желюючої речовини. А ось порошковий желатин можна додавати, а можна відмовитись від нього.

Та якщо холодець після "ночівлі" в холодильнику залишився рідким як суп, злийте бульйон і ще раз його перекип'ятіть. Потрібно використовувати 25 г желатину із розрахунку на літр води. Налийте 100 мл охолодженого бульйону і розведіть в ньому желатин, розмішайте, додайте в каструлю з основним об'ємом бульйону, перемішайте і знову розлийте по формах.

Щоб холодець вийшов прозорим, бульйон потрібно процідити через марлю чи сито, а під час варіння зняти жир. Також не варто варити холодець на великому вогні - він повинен томитися, а не кипіти. Пропущеній через прес часник потрібно додавати, коли бульйон охолоне, інакше він може стати каламутним

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...