Секрет від справжніх господинь: Який інгредієнт потрібно додати в холодець, щоб він краще застиг - хитрість, яка врятує страву

Холодець може бути як святковою стравою, так і буденною. Смачна м'ясна закуска із желейною основою - справжня радість для гурмана. Таке частування готується досить довго, але результат точно того вартий. Однак іноді холодець на зло не застигає, навіть якщо варився 6-8 годин поспіль. Цієї неприємності точно не станеться, якщо знати одну кулінарну хитрість, передають Патріоти України.

Холодець з м'яса курки або півня може залишитися рідким. Досвідчені кухарі знають, що в нього потрібно, крім супового набору чи гомілок, додати ще трохи свинини чи яловичини. Бажано використовувати ніжку, в якій багато желюючої речовини. А ось порошковий желатин можна додавати, а можна відмовитись від нього.

Та якщо холодець після "ночівлі" в холодильнику залишився рідким як суп, злийте бульйон і ще раз його перекип'ятіть. Потрібно використовувати 25 г желатину із розрахунку на літр води. Налийте 100 мл охолодженого бульйону і розведіть в ньому желатин, розмішайте, додайте в каструлю з основним об'ємом бульйону, перемішайте і знову розлийте по формах.

Щоб холодець вийшов прозорим, бульйон потрібно процідити через марлю чи сито, а під час варіння зняти жир. Також не варто варити холодець на великому вогні - він повинен томитися, а не кипіти. Пропущеній через прес часник потрібно додавати, коли бульйон охолоне, інакше він може стати каламутним

Як приготувати ідеально смачні макарони: ТОП-3 важливі правила

п’ятниця, 2 травень 2025, 17:14

Макарони часто зневажливо називають “студентською” стравою або улюбленим гарніром холостяків, вважаючи, що продукт має посередні смакові якості, передають Патріоти України. Проте за правильної техніки можна приготувати страву не гірше, ніж у ресторані....

Ідея простої та смачної вечері, яка сподобається всій родині

п’ятниця, 2 травень 2025, 16:15

Запечені овочі з котлетами — звучить так, ніби треба стояти біля плити та довго готувати. Насправді, цей варіант вечері досить простий. Вам треба просто скомпонувати інгредієнти і відправити їх всі разом готуватись. Ви займаєтесь своїми справами, а веч...