
Холодець може бути як святковою стравою, так і буденною. Смачна м'ясна закуска із желейною основою - справжня радість для гурмана. Таке частування готується досить довго, але результат точно того вартий. Однак іноді холодець на зло не застигає, навіть якщо варився 6-8 годин поспіль. Цієї неприємності точно не станеться, якщо знати одну кулінарну хитрість, передають Патріоти України.
Холодець з м'яса курки або півня може залишитися рідким. Досвідчені кухарі знають, що в нього потрібно, крім супового набору чи гомілок, додати ще трохи свинини чи яловичини. Бажано використовувати ніжку, в якій багато желюючої речовини. А ось порошковий желатин можна додавати, а можна відмовитись від нього.
Та якщо холодець після "ночівлі" в холодильнику залишився рідким як суп, злийте бульйон і ще раз його перекип'ятіть. Потрібно використовувати 25 г желатину із розрахунку на літр води. Налийте 100 мл охолодженого бульйону і розведіть в ньому желатин, розмішайте, додайте в каструлю з основним об'ємом бульйону, перемішайте і знову розлийте по формах.
Щоб холодець вийшов прозорим, бульйон потрібно процідити через марлю чи сито, а під час варіння зняти жир. Також не варто варити холодець на великому вогні - він повинен томитися, а не кипіти. Пропущеній через прес часник потрібно додавати, коли бульйон охолоне, інакше він може стати каламутним
Чашка ароматної кави вранці для багатьох людей є одним з перевірених способів розпочати день. Вчені виявили, що кофеїн покращує пильність та реакцію, передають Патріоти України. Крім того, у дослідженнях канадських вчених йдеться про те, що кофеїн спри...
Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...