Холодець може бути як святковою стравою, так і буденною. Смачна м'ясна закуска із желейною основою - справжня радість для гурмана. Таке частування готується досить довго, але результат точно того вартий. Однак іноді холодець на зло не застигає, навіть якщо варився 6-8 годин поспіль. Цієї неприємності точно не станеться, якщо знати одну кулінарну хитрість, передають Патріоти України.
Холодець з м'яса курки або півня може залишитися рідким. Досвідчені кухарі знають, що в нього потрібно, крім супового набору чи гомілок, додати ще трохи свинини чи яловичини. Бажано використовувати ніжку, в якій багато желюючої речовини. А ось порошковий желатин можна додавати, а можна відмовитись від нього.
Та якщо холодець після "ночівлі" в холодильнику залишився рідким як суп, злийте бульйон і ще раз його перекип'ятіть. Потрібно використовувати 25 г желатину із розрахунку на літр води. Налийте 100 мл охолодженого бульйону і розведіть в ньому желатин, розмішайте, додайте в каструлю з основним об'ємом бульйону, перемішайте і знову розлийте по формах.
Щоб холодець вийшов прозорим, бульйон потрібно процідити через марлю чи сито, а під час варіння зняти жир. Також не варто варити холодець на великому вогні - він повинен томитися, а не кипіти. Пропущеній через прес часник потрібно додавати, коли бульйон охолоне, інакше він може стати каламутним
Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...
Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...