Що можна з'їсти для покращення настрою: Дієтолог назвала найкращі "антистрес продукти"

Стрес у сучасних реаліях життя став майже буденною справою. Він може викликати занепокоєння, псувати настрій або ж змусити вас почуватися погано весь день, а то й довше, зазначають Патріоти України.

Покращити свій психологічний стан, захистити себе від тривоги і депресії можна за допомогою певних продуктів харчування. Варто лише відкоректувати свій раціон харчування – і позитивні зміни у вашому настрої не забаряться. Дієтолог, керівник Центру нормалізації ваги Світлана Фус розповіла, які продукти варто для цього вживати.

Які продукти потрібно вживати для покращення настрою

1. Жирна морська риба

У цьому продукті містяться поліненасичені жири Омега-3, які можуть полегшити симптоми тривоги і депресії. Варто передбачити у своєму раціоні вживання такої риби хоча б двічі на тиждень. Можна віддати перевагу анчоусам, сардинам, оселедцю, лососю тощо.

2. Горіхи

Цей продукт може позбавити вас почуття туги. Можна вживати грецькі горіхи, адже вони містять поліненасичені жирні кислоти, вітамін В6 і магній. Ці речовини заспокоюють нерви і впливають на артеріальний тиск.

3. Цільнозернові крупи

Такі крупи містять амінокислоту триптофан, яка стимулює вироблення "гормону щастя" серотоніну і "гомону сну" мелатоніну.

4. Свіжі і заморожені ягоди

У ягодах містяться натуральні цукри, вітамін С й антиоксиданти. Такі речовини можуть опосередковано знижувати почуття тривоги.

5. Молочні продукти

Часто депресію і стрес провокує нестача одного з "гормонів щастя" дофаміну. Одним із джерел амінокислоти тирозину, яка є попередником дофаміну, є молочні продукти (сир твердий і кисломолочний).

6. Гіркий шоколад

Такий вид шоколаду є природним антидепресантом, який підвищує настрій. Проте не варто забувати, що продукт є достатньо калорійним. Найкраще чорний шоколад вживати з розрахунку близько 25-30 грамів на день для дорослої людини.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...