Стрес у сучасних реаліях життя став майже буденною справою. Він може викликати занепокоєння, псувати настрій або ж змусити вас почуватися погано весь день, а то й довше, зазначають Патріоти України.
Покращити свій психологічний стан, захистити себе від тривоги і депресії можна за допомогою певних продуктів харчування. Варто лише відкоректувати свій раціон харчування – і позитивні зміни у вашому настрої не забаряться. Дієтолог, керівник Центру нормалізації ваги Світлана Фус розповіла, які продукти варто для цього вживати.
У цьому продукті містяться поліненасичені жири Омега-3, які можуть полегшити симптоми тривоги і депресії. Варто передбачити у своєму раціоні вживання такої риби хоча б двічі на тиждень. Можна віддати перевагу анчоусам, сардинам, оселедцю, лососю тощо.
Цей продукт може позбавити вас почуття туги. Можна вживати грецькі горіхи, адже вони містять поліненасичені жирні кислоти, вітамін В6 і магній. Ці речовини заспокоюють нерви і впливають на артеріальний тиск.
Такі крупи містять амінокислоту триптофан, яка стимулює вироблення "гормону щастя" серотоніну і "гомону сну" мелатоніну.
У ягодах містяться натуральні цукри, вітамін С й антиоксиданти. Такі речовини можуть опосередковано знижувати почуття тривоги.
Часто депресію і стрес провокує нестача одного з "гормонів щастя" дофаміну. Одним із джерел амінокислоти тирозину, яка є попередником дофаміну, є молочні продукти (сир твердий і кисломолочний).
Такий вид шоколаду є природним антидепресантом, який підвищує настрій. Проте не варто забувати, що продукт є достатньо калорійним. Найкраще чорний шоколад вживати з розрахунку близько 25-30 грамів на день для дорослої людини.
Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...
Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...