
удити про те, що холодець вдався, можна лише після того, як страва застигне, передають Патріоти України.
Це один із популярних рецептів української кухні. Наші предки залюбки готували його, та зберігали в льоху, в часи, коли ще не було холодильників.
Він смачний, корисний і відносно простий при приготуванні. Правильна страва відсотків на 70 складається з м’яса, інші 30 % припадають на бульйон.
Найнеприємніше, що може статися при приготуванні холодця – це виявити, що він так і не застиг.
Чому це відбувається, і чи можна виправити ситуацію.
Почнемо із останнього. На те, щоб виправити ситуацію, господині знадобиться ще 1 година часу разом із пакетом желатину.
Порядок дій:
Тепер розберемося, чому страва не застигла.
Цілком можливо, що під час приготування холодця було використано води більше, ніж потрібно.
Якщо пропорції точно дотримані, то швидше за все холодець недоварений.
Щоб цього не сталося, варіть м’ясо щонайменше 5-6 годин. Тоді воно розділиться на волокна, а клейковина опиниться в бульйоні і він застигне природним чином.
Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...
Для одних кава - це початок дня, для інших - заряд енергії, який захищає від хвороб серця та післяобіднього спаду концентрації. Та виявляється, що, випивши свій улюблений напій, можна з насолодою подрімати. Це звучить парадоксально, адже як можна засну...