Що робити, якщо холодець не застиг за ніч

удити про те, що холодець вдався, можна лише після того, як страва застигне, передають Патріоти України.

Це один із популярних рецептів української кухні. Наші предки залюбки готували його, та зберігали в льоху, в часи, коли ще не було холодильників.

Він смачний, корисний і відносно простий при приготуванні. Правильна страва відсотків на 70 складається з м’яса, інші 30 % припадають на бульйон.

Подробиці

Найнеприємніше, що може статися при приготуванні холодця – це виявити, що він так і не застиг.

Чому це відбувається, і чи можна виправити ситуацію.

Почнемо із останнього. На те, щоб виправити ситуацію, господині знадобиться ще 1 година часу разом із пакетом желатину.

Порядок дій:

  • поміщаємо майбутній холодець у каструлю і варимо його, поки готується желатин;
  • желатин потрібно залити холодною водою, дати йому набухнути, після чого поставити на водяну баню та влити в холодець;
  • як тільки холодець охолоне, його потрібно відправляти в холодильник.

Тепер розберемося, чому страва не застигла.

Цілком можливо, що під час приготування холодця було використано води більше, ніж потрібно.

Якщо пропорції точно дотримані, то швидше за все холодець недоварений.

Щоб цього не сталося, варіть м’ясо щонайменше 5-6 годин. Тоді воно розділиться на волокна, а клейковина опиниться в бульйоні і він застигне природним чином.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...