Як не придивляйся до огірків під час покупки на ринку або в магазині, але гарантій, що вам не трапляться гіркі, немає жодних, передають Патріоти України.
Овоч із гіркотою може зіпсувати настрій та апетит. Тому якщо чекаєте на прихід вибагливих гостей, то овочі краще скуштувати завчасно.
Якщо дісталися гіркі плоди, то можна спробувати цілих три варіанти впоратися з цим неподобством.
Перший варіант
Спочатку помийте добре огірки, обріжте кінчики. Візьміть в одну руку огірок, а в іншу обрізаний кінчик і, приклавши його до місця зрізу, робіть кругові рухи на зрізі овочів. Кажуть, що незабаром огірок почне виділяти білястий сік, разом з яким має вийти вся гіркота.
Маніпуляції виконують протягом 1-2 хвилин. За цей час має вийти вся рідина. Потім дії повторюють з такою самою послідовністю, але з іншого боку зрізу огірка. Потім залишиться помити огірок і можна приступати до приготування.
Другий варіант
Це швидший спосіб. Для цього огірок розрізають уздовж на дві половини, посипають кожну сіллю і починають терти. Має виділитися біла рідина теж.
Перед вживанням чи приготуванням салатів огірки промивають у воді.
Третій варіант
Обріжте кінчики овочів і видаліть шкірку. Перед тим, як почати нарізку, зробіть зубцями вилки проколи по всій довжині та площині огірка.
Процедуру повторюють 2 рази, після того, як вийде білуватий сік, овоч миють.
Зазначимо, що подібні поради лише пом’якшують смакові вади плодів, але не дозволяють повністю видалити гіркоту. Неприємний присмак доведеться маскувати спеціями або соусами, якщо огірки підуть до салату.
Бажаємо, щоб у вас були негіркі огірки, але якщо що — ви знаєте, що робити!
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...