
Заливна риба - несправедливо ображена страва з давньою історією. Вона вже багато років асоціюється в крилатою фразою "Какая гадость эта ваша заливная рыба..." з новорічного фільму "Іронія долі", передають Патріоти України.
Але з рибою так не можна. По-перше, це красиво, по-друге - смачно, а, по-третє, за твердженням доктора Комаровського, рибу потрібно їсти всім по 2-4 порції на тиждень (це 280-560 грамів). Спробуємо реабілітувати в матеріалі Styler цю страву рецептом заливного судака з "Книги про смачну і здорову їжу" 1964 року.
Інгредієнт: на 1 судак (1000-1200 г) - 10-12 г желатину, по 1 шт. коріння (морква, петрушка, пастернак, селера - на вибір), головка цибулі, лавровий лист, сіль.

Друге видання "Книги про смачну і здорову їжу" вийшло вже в 1952-му році фантастичним тиражем у 8 млн примірників.
До книги увійшло багато рецептів ще дорадянських часів, які звичайній людині з зарплатою в 120 рублів, що бачить голі полиці в магазині, було не подужати. Наприклад, про "майонез з дичини", "м'ясо краба" або "каперси" можна було тільки почитати.
Проте для радянських людей це було свого роду "кулінарною біблією". Крім рецептів там було багато кухонних лайфхаків. У книзі 424 сторінки, а форматом вона більше стандарту А4.
Іспанський латте - це кавовий напій, який поєднує насичений еспресо з теплим молоком і підсолодженим згущеним молоком. Саме завдяки цій кремовій солодкості він став улюбленцем у кав’ярнях Іспанії, а тепер - і в усьому світі, передають Патріоти України....
Смачне та ароматне сало - справжній делікатес. Але іноді принесеш із магазину чи з ринку додому сало, а воно трохи жорсткувате. Однак це легко виправити, дотримуючись порад кулінарки Елли Іванової, передають Патріоти України. Таке сало можна їсти як п...