Ніхто не ставить під сумнів майстерність львів'ян готувати каву як і мистецтво її споживати з різними смаколиками. Один з них удостоївся шани, отримавши титульну назву регіону - галицькі рогалики. Як пояснює кулінарка Марія Тиченок, під час приготування цього культового десерту важливо дотримуватися технології, щоб отримати ніжну листкову структуру. Сік лимона давати обов’язково, кислота шарує тісто!
Інгредієнти:Для панірування:
- 140 г вершкового масла
- 60 г смальцю
- 400 г борошна
- 100 г сметани
- 100 г молока
- 2 жовтки
- 1 ст. л. лимонного соку
- цукрова пудра
Приготування:
Вершкове масло та смалець помістити на півтори години в морозильну камеру. Потім порізати дрібними кубиками, додати борошно та руками перетерти в крихту. Окремо змішати сметану, молоко, жовтки, лимонний сік. Додати цю суміш до крихти і швидко замісити тісто. Помістити в холодильник на 1 годину. Готове тісто розділити на 6 частин. Кожну частину дуже тонко розкачати в коло. Коло розрізати на 12 рівних сегментів. На край помістити начинку і скрутити рулетом. Випікати рогалики при температурі 180 градусів до рум’яного стану. Охолоджені рогалики присипати цукровою пудрою.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...