Смакота до філіжанки запашної кави: Рецепт культових галицьких рогаликів

Ніхто не ставить під сумнів майстерність львів'ян готувати каву як і мистецтво її споживати з різними смаколиками. Один з них удостоївся шани, отримавши титульну назву регіону - галицькі рогалики. Як пояснює кулінарка Марія Тиченок, під час приготування цього культового десерту важливо дотримуватися технології, щоб отримати ніжну листкову структуру. Сік лимона давати обов’язково, кислота шарує тісто!

Інгредієнти:
  • 140 г вершкового масла
  • 60 г смальцю
  • 400 г борошна
  • 100 г сметани
  • 100 г молока
  • 2 жовтки
  • 1 ст. л. лимонного соку
Для панірування:
  • цукрова пудра

Приготування:

Вершкове масло та смалець помістити на півтори години в морозильну камеру. Потім порізати дрібними кубиками, додати борошно та руками перетерти в крихту. Окремо змішати сметану, молоко, жовтки, лимонний сік. Додати цю суміш до крихти і швидко замісити тісто. Помістити в холодильник на 1 годину. Готове тісто розділити на 6 частин. Кожну частину дуже тонко розкачати в коло. Коло розрізати на 12 рівних сегментів. На край помістити начинку і скрутити рулетом. Випікати рогалики при температурі 180 градусів до рум’яного стану. Охолоджені рогалики присипати цукровою пудрою.

Як з’являються червоні і коричневі плями у яйцях і чи можна їх їсти - відповідь вчених

понеділок, 25 вересень 2023, 8:38

Господині часто стикаються з ситуацією, коли під час готування розбивають яйце, а воно має невеличку пляму червоного або коричневого кольору. Це одразу змушує задуматись про те, чи можна їсти такий продукт, передають Патріоти України. Видання IFLScien...

Так ніколи не роблять у ресторанах! Головні помилки при приготуванні риби

понеділок, 25 вересень 2023, 7:12

Риба - відмінна страва до святкового столу та до сімейної вечері. Готується вона просто, а виходить неймовірно смачною, передають Патріоти України. Але існують помилки, які зроблять вашу страву несмачною або навіть неїстівною. Про них разом із "РБК-Ук...