Смакота до філіжанки запашної кави: Рецепт культових галицьких рогаликів

Ніхто не ставить під сумнів майстерність львів'ян готувати каву як і мистецтво її споживати з різними смаколиками. Один з них удостоївся шани, отримавши титульну назву регіону - галицькі рогалики. Як пояснює кулінарка Марія Тиченок, під час приготування цього культового десерту важливо дотримуватися технології, щоб отримати ніжну листкову структуру. Сік лимона давати обов’язково, кислота шарує тісто!

Інгредієнти:
  • 140 г вершкового масла
  • 60 г смальцю
  • 400 г борошна
  • 100 г сметани
  • 100 г молока
  • 2 жовтки
  • 1 ст. л. лимонного соку
Для панірування:
  • цукрова пудра

Приготування:

Вершкове масло та смалець помістити на півтори години в морозильну камеру. Потім порізати дрібними кубиками, додати борошно та руками перетерти в крихту. Окремо змішати сметану, молоко, жовтки, лимонний сік. Додати цю суміш до крихти і швидко замісити тісто. Помістити в холодильник на 1 годину. Готове тісто розділити на 6 частин. Кожну частину дуже тонко розкачати в коло. Коло розрізати на 12 рівних сегментів. На край помістити начинку і скрутити рулетом. Випікати рогалики при температурі 180 градусів до рум’яного стану. Охолоджені рогалики присипати цукровою пудрою.

Хочете схуднути? Ці ягоди варто додати до раціону вже зараз

понеділок, 14 липень 2025, 18:30

Чорна смородина - не лише джерело вітамінів, але й справжній союзник для тих, хто хоче покращити травлення і скинути зайві кілограми, передають Патріоти України. Ця ягода вважається справжнім суперфудом. У ній міститься багато вітаміну С, який зміцнює ...

Чому ваша кава може бути шкідливою: ТОП-6 типових помилок

понеділок, 14 липень 2025, 18:10

Кава - улюблений напій мільйонів людей у світі. Вона бадьорить, покращує настрій і навіть може приносити користь для здоров’я, якщо пити її правильно. Проте деякі звички та помилки під час приготування або споживання кави можуть перетворити цей корисни...