Тривала термічна обробка та велика кількість цукру робить домашні заготівлі не завжди корисними. З точки зору здорового харчування цукор – це повільна отрута, передають Патріоти України.
Однак саме цукор дозволяє зберігатися більшості фруктових та ягідних закаток. Без нього варення запліснявіє.
Розкажемо з прикладу малинового варення, як обійтися без цукру.
Як готувати
Візьміть певну кількість ягід, попередньо очистіть від хвостиків та іншого сміття.
Мити малину не потрібно, а якщо довелося, перед варінням потрібно висушити ягоди.
Розподіліть запаси по стерилізованих банках, так щоб не довелося їх притискати і м’яти.
Наберіть велику каструлю води, покладіть на дно кухонний рушник і поставте в неї банки.
Води має бути стільки, щоб її рівень припадав на середину банок.
Поставте каструлю на слабкий вогонь і нагрівайте, не забуваючи додавати ягоди в банки в міру осідання.
Коли банки будуть повні ягід та соку, накрийте їх кришками та стерилізуйте 30 хвилин з моменту закипання води.
По готовності дістаньте заготовки, закатайте, переверніть, укутайте і зберігайте так, доки не охолонуть.
Взимку малину можна використовувати для начинки пирогів або просто подавати до чаю.
Зберігати малинове варення краще у темному та прохолодному місці.
Суп часто варять у великій кількості, щоб вистачило на довше і не доводилося готувати щодня. Але мало хто замислюється, скільки часу ця страва може залишатися безпечною для вживання. Неправильне зберігання або надто довгий термін у холодильнику можуть ...
"Цикорій належить до роду трав'янистих рослин родини складноцвітих (айстрових), має міцне волохате стебло, світло-фіолетові квіти та листя, яке часто використовують в салатах. Корінь цикорію є основним інгредієнтом для напою. Його подрібнюють, обсмажую...