Смакота! Як можна зварити малинове варення без цукру

Тривала термічна обробка та велика кількість цукру робить домашні заготівлі не завжди корисними. З точки зору здорового харчування цукор – це повільна отрута, передають Патріоти України.

Однак саме цукор дозволяє зберігатися більшості фруктових та ягідних закаток. Без нього варення запліснявіє.

Подробиці

Розкажемо з прикладу малинового варення, як обійтися без цукру.

Як готувати

Візьміть певну кількість ягід, попередньо очистіть від хвостиків та іншого сміття.

Мити малину не потрібно, а якщо довелося, перед варінням потрібно висушити ягоди.

Розподіліть запаси по стерилізованих банках, так щоб не довелося їх притискати і м’яти.

Наберіть велику каструлю води, покладіть на дно кухонний рушник і поставте в неї банки.

Води має бути стільки, щоб її рівень припадав на середину банок.

Поставте каструлю на слабкий вогонь і нагрівайте, не забуваючи додавати ягоди в банки в міру осідання.

Коли банки будуть повні ягід та соку, накрийте їх кришками та стерилізуйте 30 хвилин з моменту закипання води.

По готовності дістаньте заготовки, закатайте, переверніть, укутайте і зберігайте так, доки не охолонуть.

Взимку малину можна використовувати для начинки пирогів або просто подавати до чаю.

Зберігати малинове варення краще у темному та прохолодному місці.

Доступний всім! Названо напій, який рятує серце

понеділок, 8 грудень 2025, 11:44

Чай - це не лише приємний ритуал, який зігріває в холодну пору, а й напій, що може суттєво впливати на стан серця. Науковці все частіше наголошують: регулярне споживання чаю допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти Украї...

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.