Смакота! Ніжні сирники без грама борошна

Традиційно сирники готуються з використанням борошна. Воно робить тісто щільнішим і не дає сирникам розвалюватися на сковороді. Але в той же час мука псує смак самої страви, роблячи її менш ніжною. Набагато краще буде приготувати сирники лише сиру: за перевіреним рецептом вони виходять завжди.

На 500 г сиру жирністю не менше 5% нам знадобиться:

  • 1 яйце
  • 100-150 г манки
  • 150 г цукру або цукрозамінника
  • дрібка солі
  • ванілін
  • опціонально можна додати сухофрукти

У глибокій мисці змішуємо сир з яцем, цукром, сіллю, ваніліном та манкою. Після перемішування маса стає щільною, не знадобилося і борошно.

Якщо ви вирішили використати сухофрукти, їх потрібно вмішати в тісто на цьому етапі. Миску закриваємо харчовою плівкою та залишаємо на ніч у холодильнику, для того щоб манка розбухла. За рахунок цього сирники вийдуть пухкими і триматимуть форму.

Вранці маса готова до подальшої роботи. Змочуємо руки водою (так маса не прилипатиме до рук) і формуємо сирники. Перед викладанням на сковорідку обваляти сирники в муці. Залишилося розігріти сковороду та посмажити їх.

Тут є важливий нюанс: жарити потрібно обов’язково на середньому вогні. На маленькому вогні сирнику “попливуть”, а на великому підгорять і залишаться сирими всередині. Також сирники будуть смачнішими,якщо смажити їх на кокосовому або вершковому маслі.Традиційно сирники готуються з використанням борошна. Воно робить тісто щільнішим і не дає сирникам розвалюватися на сковороді. Але в той же час мука псує смак самої страви, роблячи її менш ніжною. Набагато краще буде приготувати сирники лише сиру: за перевіреним рецептом вони виходять завжди.

На 500 г сиру жирністю не менше 5% нам знадобиться:

  • 1 яйце
  • 100-150 г манки
  • 150 г цукру або цукрозамінника
  • дрібка солі
  • ванілін
  • опціонально можна додати сухофрукти

У глибокій мисці змішуємо сир з яцем, цукром, сіллю, ваніліном та манкою. Після перемішування маса стає щільною, не знадобилося і борошно.

Якщо ви вирішили використати сухофрукти, їх потрібно вмішати в тісто на цьому етапі. Миску закриваємо харчовою плівкою та залишаємо на ніч у холодильнику, для того щоб манка розбухла. За рахунок цього сирники вийдуть пухкими і триматимуть форму.

Вранці маса готова до подальшої роботи. Змочуємо руки водою (так маса не прилипатиме до рук) і формуємо сирники. Перед викладанням на сковорідку обваляти сирники в муці. Залишилося розігріти сковороду та посмажити їх.

Тут є важливий нюанс: жарити потрібно обов’язково на середньому вогні. На маленькому вогні сирнику “попливуть”, а на великому підгорять і залишаться сирими всередині. Також сирники будуть смачнішими,якщо смажити їх на кокосовому або вершковому маслі.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...