Смакота! Ніжні сирники без грама борошна

Традиційно сирники готуються з використанням борошна. Воно робить тісто щільнішим і не дає сирникам розвалюватися на сковороді. Але в той же час мука псує смак самої страви, роблячи її менш ніжною. Набагато краще буде приготувати сирники лише сиру: за перевіреним рецептом вони виходять завжди.

На 500 г сиру жирністю не менше 5% нам знадобиться:

  • 1 яйце
  • 100-150 г манки
  • 150 г цукру або цукрозамінника
  • дрібка солі
  • ванілін
  • опціонально можна додати сухофрукти

У глибокій мисці змішуємо сир з яцем, цукром, сіллю, ваніліном та манкою. Після перемішування маса стає щільною, не знадобилося і борошно.

Якщо ви вирішили використати сухофрукти, їх потрібно вмішати в тісто на цьому етапі. Миску закриваємо харчовою плівкою та залишаємо на ніч у холодильнику, для того щоб манка розбухла. За рахунок цього сирники вийдуть пухкими і триматимуть форму.

Вранці маса готова до подальшої роботи. Змочуємо руки водою (так маса не прилипатиме до рук) і формуємо сирники. Перед викладанням на сковорідку обваляти сирники в муці. Залишилося розігріти сковороду та посмажити їх.

Тут є важливий нюанс: жарити потрібно обов’язково на середньому вогні. На маленькому вогні сирнику “попливуть”, а на великому підгорять і залишаться сирими всередині. Також сирники будуть смачнішими,якщо смажити їх на кокосовому або вершковому маслі.Традиційно сирники готуються з використанням борошна. Воно робить тісто щільнішим і не дає сирникам розвалюватися на сковороді. Але в той же час мука псує смак самої страви, роблячи її менш ніжною. Набагато краще буде приготувати сирники лише сиру: за перевіреним рецептом вони виходять завжди.

На 500 г сиру жирністю не менше 5% нам знадобиться:

  • 1 яйце
  • 100-150 г манки
  • 150 г цукру або цукрозамінника
  • дрібка солі
  • ванілін
  • опціонально можна додати сухофрукти

У глибокій мисці змішуємо сир з яцем, цукром, сіллю, ваніліном та манкою. Після перемішування маса стає щільною, не знадобилося і борошно.

Якщо ви вирішили використати сухофрукти, їх потрібно вмішати в тісто на цьому етапі. Миску закриваємо харчовою плівкою та залишаємо на ніч у холодильнику, для того щоб манка розбухла. За рахунок цього сирники вийдуть пухкими і триматимуть форму.

Вранці маса готова до подальшої роботи. Змочуємо руки водою (так маса не прилипатиме до рук) і формуємо сирники. Перед викладанням на сковорідку обваляти сирники в муці. Залишилося розігріти сковороду та посмажити їх.

Тут є важливий нюанс: жарити потрібно обов’язково на середньому вогні. На маленькому вогні сирнику “попливуть”, а на великому підгорять і залишаться сирими всередині. Також сирники будуть смачнішими,якщо смажити їх на кокосовому або вершковому маслі.

Доступний всім! Цей простий продукт здатен знизити холестерин і запалення

неділя, 26 жовтень 2025, 13:07

Дослідники з Іллінойського технологічного інституту (США) з’ясували, що регулярне вживання чорної квасолі або нуту позитивно впливає на здоров’я серця та обмін речовин. Учасники 12-тижневого дослідження з предіабетом щодня споживали одну чашку чорної к...

Кава і фрукти вранці? Дієтолог розповіла, чому це небезпечно

неділя, 26 жовтень 2025, 7:44

Починаєте день з кави або фруктів? Будьте обережні! Клінічний дієтолог Наталія Григлевська розповіла, які продукти вона уникає натщесерце і чому це важливо для здоров’я шлунково-кишкового тракту, передають Патріоти України. Овочі, що викликають газоутв...