Смакота! Пухкі коржі на кефірі - розлітаються ще гарячими, скільки не готуй

Замість оладок приготуйте рум’яні коржі, готуються трохи по-іншому, але смак вже яскравіший, передають Патріоти України.

Подати теж можна по-різному: можна просто змастити вершковим маслом або покласти начинку і згорнути навпіл, а можна і просто так уплітати з чаєм на сніданок або перекус. Приготуйте!

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка (250 мл)
  • Борошно – 450/500 гр.
  • Дрібка солі та цукру
  • 5-6 гілочок свіжого кропу
  • Сода – пів чайної ложки
  • Олія для смаження.

Приготування:

Кефір трохи підігріваємо або беремо кімнатної температури. Якщо взяти прям із холодильника, то тісто погано підніметься.

У глибокий посуд просіюємо борошно, вливаємо кефір.

Додаємо сіль із цукром, соду, дрібно нарізаний кріп.

Замішуємо м’яке, трохи пружне тісто. Якщо тісто виходить рідким, при необхідності додаємо борошна.

Накриваємо миску рушником та залишаємо на 15 хвилин.

Ділимо тісто на 6 частин, формуємо колобки.

Колобки розкочуємо в коржі у пів сантиметра завтовшки.

Обсмажуємо на розігрітій сковорідці з олією по 3-4 хвилини до рум’яності на середньому вогні.

Викладаємо стопкою в тарілку та подаємо на стіл.

Можна «пограти» зі смаками: додати тертий сир у тісто, нарізану дрібними шматочками ковбасу чи сосиски, додати давлений часник. Так коржі кожен раз будуть з іншими смаками.

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Найкращий чай для печінки - пийте до трьох чашок на день

четвер, 25 грудень 2025, 18:13

Якщо ви відчуваєте тяжкість після їжі, проблеми з травленням або уповільнений метаболізм, варто звернути увагу на печінку - орган, що відповідає за очищення організму, перетравлення жирів і підтримку енергії. Один із найпростіших способів підтримати її...