Замість оладок приготуйте рум’яні коржі, готуються трохи по-іншому, але смак вже яскравіший, передають Патріоти України.
Подати теж можна по-різному: можна просто змастити вершковим маслом або покласти начинку і згорнути навпіл, а можна і просто так уплітати з чаєм на сніданок або перекус. Приготуйте!
Кефір трохи підігріваємо або беремо кімнатної температури. Якщо взяти прям із холодильника, то тісто погано підніметься.
У глибокий посуд просіюємо борошно, вливаємо кефір.
Додаємо сіль із цукром, соду, дрібно нарізаний кріп.
Замішуємо м’яке, трохи пружне тісто. Якщо тісто виходить рідким, при необхідності додаємо борошна.
Накриваємо миску рушником та залишаємо на 15 хвилин.
Ділимо тісто на 6 частин, формуємо колобки.
Колобки розкочуємо в коржі у пів сантиметра завтовшки.
Обсмажуємо на розігрітій сковорідці з олією по 3-4 хвилини до рум’яності на середньому вогні.
Викладаємо стопкою в тарілку та подаємо на стіл.
Можна «пограти» зі смаками: додати тертий сир у тісто, нарізану дрібними шматочками ковбасу чи сосиски, додати давлений часник. Так коржі кожен раз будуть з іншими смаками.
Після варіння яєць багато хто звик одразу ставити каструлю під холодну воду, вважаючи це найшвидшим способом охолодження. Метод здається простим, але саме він часто псує смак і структуру продукту. Щоб варені яйця залишалися ніжними, еластичними та рівн...
Українцям нагадують про простий продукт, який здатен підтримати здоров’я серця, нормалізувати тиск і забезпечити організм важливими мінералами. Йдеться про томатний сік - один із найкорисніших овочевих напоїв, який фахівці називають ідеальним союзником...