Смакота! Пухкі коржі на кефірі - розлітаються ще гарячими, скільки не готуй

Замість оладок приготуйте рум’яні коржі, готуються трохи по-іншому, але смак вже яскравіший, передають Патріоти України.

Подати теж можна по-різному: можна просто змастити вершковим маслом або покласти начинку і згорнути навпіл, а можна і просто так уплітати з чаєм на сніданок або перекус. Приготуйте!

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка (250 мл)
  • Борошно – 450/500 гр.
  • Дрібка солі та цукру
  • 5-6 гілочок свіжого кропу
  • Сода – пів чайної ложки
  • Олія для смаження.

Приготування:

Кефір трохи підігріваємо або беремо кімнатної температури. Якщо взяти прям із холодильника, то тісто погано підніметься.

У глибокий посуд просіюємо борошно, вливаємо кефір.

Додаємо сіль із цукром, соду, дрібно нарізаний кріп.

Замішуємо м’яке, трохи пружне тісто. Якщо тісто виходить рідким, при необхідності додаємо борошна.

Накриваємо миску рушником та залишаємо на 15 хвилин.

Ділимо тісто на 6 частин, формуємо колобки.

Колобки розкочуємо в коржі у пів сантиметра завтовшки.

Обсмажуємо на розігрітій сковорідці з олією по 3-4 хвилини до рум’яності на середньому вогні.

Викладаємо стопкою в тарілку та подаємо на стіл.

Можна «пограти» зі смаками: додати тертий сир у тісто, нарізану дрібними шматочками ковбасу чи сосиски, додати давлений часник. Так коржі кожен раз будуть з іншими смаками.

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...

Як кава впливає на сон? Ці факти можуть здивувати

понеділок, 1 грудень 2025, 9:44

Для одних кава - це початок дня, для інших - заряд енергії, який захищає від хвороб серця та післяобіднього спаду концентрації. Та виявляється, що, випивши свій улюблений напій, можна з насолодою подрімати. Це звучить парадоксально, адже як можна засну...