Смакота! Пухкі коржі на кефірі - розлітаються ще гарячими, скільки не готуй

Замість оладок приготуйте рум’яні коржі, готуються трохи по-іншому, але смак вже яскравіший, передають Патріоти України.

Подати теж можна по-різному: можна просто змастити вершковим маслом або покласти начинку і згорнути навпіл, а можна і просто так уплітати з чаєм на сніданок або перекус. Приготуйте!

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка (250 мл)
  • Борошно – 450/500 гр.
  • Дрібка солі та цукру
  • 5-6 гілочок свіжого кропу
  • Сода – пів чайної ложки
  • Олія для смаження.

Приготування:

Кефір трохи підігріваємо або беремо кімнатної температури. Якщо взяти прям із холодильника, то тісто погано підніметься.

У глибокий посуд просіюємо борошно, вливаємо кефір.

Додаємо сіль із цукром, соду, дрібно нарізаний кріп.

Замішуємо м’яке, трохи пружне тісто. Якщо тісто виходить рідким, при необхідності додаємо борошна.

Накриваємо миску рушником та залишаємо на 15 хвилин.

Ділимо тісто на 6 частин, формуємо колобки.

Колобки розкочуємо в коржі у пів сантиметра завтовшки.

Обсмажуємо на розігрітій сковорідці з олією по 3-4 хвилини до рум’яності на середньому вогні.

Викладаємо стопкою в тарілку та подаємо на стіл.

Можна «пограти» зі смаками: додати тертий сир у тісто, нарізану дрібними шматочками ковбасу чи сосиски, додати давлений часник. Так коржі кожен раз будуть з іншими смаками.

Не будуть злипатися: Ось у якій воді, скільки і як правильно варити спагеті

вівторок, 2 грудень 2025, 12:45

Спагеті - одна з найпростіших і найшвидших у приготуванні страв. Готувати їх можна з олією, спеціями, соусами. Але, дуже важливо знати, як їх правильно варити і скільки хвилин, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ...

Не робіть помилок! Чому квашена капуста псується

вівторок, 2 грудень 2025, 11:45

Квашена капуста часто готується про запас, але навіть правильно зроблений продукт може зіпсуватися завчасно. Найчастіше причиною є помилки під час зберігання: неправильна температура, невідповідний посуд або недостатній рівень розсолу. Якщо не створити...