У кожної господині іноді трапляється не дуже приємна ситуація — пересолений суп чи м’ясо. Якщо кулінар перестарався із додаванням солі в страву, то це не означає, що вона безнадійно зіпсована, передають Патріоти України.
Врятувати суп чи відварене м’ясо можна. Для цього є хитрощі, якими користуються досвідчені кулінари.
Якщо ви пересолили суп, використайте крупу. Наприклад, перловку чи рис. Крупу кладуть у пакетик та варять страву ще 5 хвилин. Інгредієнт добре забирає сіль. Невелику кількість каші треба насипати в марлю й зав’язати її вузликом.
Є ще один спосіб, який можна використати, аби не виливати пересолений суп. У страву необхідно покласти шматочок житнього хліба. Також зайву сіль зі страви може «витягнути» картопля. У суп потрібно додати 1-2 картоплини.
Для видалення зайвої солі із відвареного м’яса є такий варіант. М’ясо відокремлюють від кісток і кладуть у соус зі сметани або вершків на 5-10 хвилин. Якщо ви пересолили котлети — не біда. Деякі кулінари радять додавати до таких страв трохи цукру, який нейтралізує сіль.
Для багатьох з нас ранкова кава - це необхідний ритуал, а додавання молока здається цілком природним. Але чи підходить кава з молоком усім? Експерти попереджають: для деяких людей вона може завдати шкоди, передають Патріоти України. Чи зменшує молоко к...
Для багатьох ранкова чашка кави - незмінний ритуал, який заряджає енергією на цілий день. Але що станеться з вашим тілом, якщо відмовитись від улюбленого напою? Експерти з харчування розповідають про найважливіші зміни, які можуть вас здивувати, переда...