У кожної господині іноді трапляється не дуже приємна ситуація — пересолений суп чи м’ясо. Якщо кулінар перестарався із додаванням солі в страву, то це не означає, що вона безнадійно зіпсована, передають Патріоти України.
Врятувати суп чи відварене м’ясо можна. Для цього є хитрощі, якими користуються досвідчені кулінари.
Якщо ви пересолили суп, використайте крупу. Наприклад, перловку чи рис. Крупу кладуть у пакетик та варять страву ще 5 хвилин. Інгредієнт добре забирає сіль. Невелику кількість каші треба насипати в марлю й зав’язати її вузликом.
Є ще один спосіб, який можна використати, аби не виливати пересолений суп. У страву необхідно покласти шматочок житнього хліба. Також зайву сіль зі страви може «витягнути» картопля. У суп потрібно додати 1-2 картоплини.
Для видалення зайвої солі із відвареного м’яса є такий варіант. М’ясо відокремлюють від кісток і кладуть у соус зі сметани або вершків на 5-10 хвилин. Якщо ви пересолили котлети — не біда. Деякі кулінари радять додавати до таких страв трохи цукру, який нейтралізує сіль.
Це не просто риба - це справжній дар для здоров’я, смаку й навіть дієти. Осетер повертається на українські столи, і ось чому ти маєш його спробувати, передають Патріоти України. . Ще з часів середньовіччя осетер прикрашав столи королів і князів. Сього...
Хрусткість та чистота розсолу – чи не головні критерії вдало заготованих огірочків. І є продукти, які можуть дуже негативно на них вплинути, передають Патріоти України. Навряд як комусь подобається, коли заготовлені на зиму огірочки стають дуже м'якими...