Суп таратуру готується з вареного буряка, солоних огірків і квасу. Страва виходить дуже смачною та поживною.
Для збереження українських автентичних звичаїв важливо не лише їх пам'ятати, а й постійно відтворювати. Кухня – це місце, яке найкраще підходить для продовження вікових традицій. "Таратуру" у перекладі з болгарської мови означає "холодний суп". Хоч етимологія цієї страви не українська, її здавна готували у наших краях, зазначають Патріоти України та радять скористатися рецептом відомого кулінара.
Рецепт супу таратуру
Час: 2 години Порцій: 4
Холодний суп таратуру готується з вареного буряка, солоних огірків і квасу. Страва виходить дуже смачною та поживною.
Інгредієнти:
2 буряки;
1 – 2 зелених кисло-солодких яблука;
1 маленька цибуля;
500 мілілітрів бурякового квасу;
сік 1/2 лимона (для заправки);
2 солоні огірки з розсолом;
1 столова ложка;
сіль, перець до смаку.
Приготування:
Помиті та посушені буряки загорніть у фольгу. Поставте буряк у розігріту духовку до 180 градусів на 1 годину 15 хвилин.
Готовий буряк наріжте дрібними скибочками.
Огірки та яблука наріжте соломкою.
Цибулю розділіть на тонкі кільця.
З’єднайте буряк з огірками та яблуками, додайте хрін та лимонний сік до смаку.
Залийте овочі буряковим квасом та розсолом.
Ретельно все вимішайте і додайте спеції до смаку.
Готовий суп таратуру має настоятися у холодному місці мінімум 1 годину.
Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...