Страва старовинна, але завжди смачна: Клопотенко поділився рецептом супу з буряком та солоними огірками

Суп таратуру готується з вареного буряка, солоних огірків і квасу. Страва виходить дуже смачною та поживною.

Для збереження українських автентичних звичаїв важливо не лише їх пам'ятати, а й постійно відтворювати. Кухня – це місце, яке найкраще підходить для продовження вікових традицій. "Таратуру" у перекладі з болгарської мови означає "холодний суп". Хоч етимологія цієї страви не українська, її здавна готували у наших краях, зазначають Патріоти України та радять скористатися рецептом відомого кулінара.

Рецепт супу таратуру

Час: 2 години
Порцій: 4

Холодний суп таратуру готується з вареного буряка, солоних огірків і квасу. Страва виходить дуже смачною та поживною.

Інгредієнти:

  • 2 буряки;
  • 1 – 2 зелених кисло-солодких яблука;
  • 1 маленька цибуля;
  • 500 мілілітрів бурякового квасу;
  • сік 1/2 лимона (для заправки);
  • 2 солоні огірки з розсолом;
  • 1 столова ложка;
  • сіль, перець до смаку.

Приготування:

  • Помиті та посушені буряки загорніть у фольгу. Поставте буряк у розігріту духовку до 180 градусів на 1 годину 15 хвилин.
  • Готовий буряк наріжте дрібними скибочками.
  • Огірки та яблука наріжте соломкою.
  • Цибулю розділіть на тонкі кільця.
  • З’єднайте буряк з огірками та яблуками, додайте хрін та лимонний сік до смаку.
  • Залийте овочі буряковим квасом та розсолом.
  • Ретельно все вимішайте і додайте спеції до смаку.
  • Готовий суп таратуру має настоятися у холодному місці мінімум 1 годину.

Розставлено крапки над "і": Коли краще чистити зуби - до чи після сніданку

понеділок, 25 серпень 2025, 19:12

Багато хто щодня замислюється: коли краще чистити зуби - одразу після пробудження чи після сніданку? Виявляється, однозначної відповіді немає, передають Патріоти України. Дентологи радять чистити зуби після прийому їжі, щоб видалити залишки їжі та цукр...

Зміцнює серце, мозок та імунітет: Ця копчена риба - справжня знахідка для літніх людей

понеділок, 25 серпень 2025, 9:45

Експерти наголошують, що ми, як нація, досі споживаємо забагато червоного м’яса і замало риби. Однак саме раціон, багатий на рибу та морепродукти, характерний для регіонів з найвищою тривалістю життя., передають Патріоти України. Риба постачає організм...