Суто українська смакота: Клопотенко поділився рецептом борщу в домашньому житньому хлібі

Відомий український кулінар Євген Клопотенко запропонував рецепт борщу в хлібі.

«Але хліб для цього треба зробити самим. Житній. Такий, з хрусткою скоринкою й насиченим смаком. А потім налити туди борщ. Він буде на ребрах, з квасолею, часником та в'яленої грушею. І ось ви зачерпуйте ложечку борщу, відриваєте скоринку хліба і вам так добре-добре. Прямо лікує душу», — так кулінар прорекламував свою страву.

Житній хліб

Інградієнти:
500 мл теплої води
24 грама живих дріжджів
2 ст.л. цукру
500 г пшеничного борошна
200 г житнього борошна
1 ч.л. солі
20 г сухої ромашки
2 ст.л. олії
Приготування:
Берете 500 мл теплої води, розчиняєте там 24 грама живих дріжджів, додаєте 2 ст.л. цукру. Перемішуєте й залишаєте на 15 хвилин. Це називається опара. Треба, щоб дріжджі прокинулися і були готові до дії.
Потім перемішуєте 500 г пшеничного та 200 г житнього борошна, додаєте 1 ч.л. солі, 20 г сухої ромашки, 2 ст.л. олії й опару. Вимішуєте, робите милу кульку і залишаєте на 50 хвилин.
Потім візьміть форму, в якій будете запікати хліб, і змастіть олією.
Хліб пекти одну годину при 200 градусах.

Потім у готового хліба можна зрізати верхівку, дістати м'якуш і налити в хліб борщ.

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Персиковий джем, як у бабусі - легкий рецепт для кожного

субота, 12 липень 2025, 8:15

Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....