Відомий український кулінар Євген Клопотенко запропонував рецепт борщу в хлібі.
«Але хліб для цього треба зробити самим. Житній. Такий, з хрусткою скоринкою й насиченим смаком. А потім налити туди борщ. Він буде на ребрах, з квасолею, часником та в'яленої грушею. І ось ви зачерпуйте ложечку борщу, відриваєте скоринку хліба і вам так добре-добре. Прямо лікує душу», — так кулінар прорекламував свою страву.
Житній хліб
Інградієнти:
500 мл теплої води
24 грама живих дріжджів
2 ст.л. цукру
500 г пшеничного борошна
200 г житнього борошна
1 ч.л. солі
20 г сухої ромашки
2 ст.л. олії
Приготування:
Берете 500 мл теплої води, розчиняєте там 24 грама живих дріжджів, додаєте 2 ст.л. цукру. Перемішуєте й залишаєте на 15 хвилин. Це називається опара. Треба, щоб дріжджі прокинулися і були готові до дії.
Потім перемішуєте 500 г пшеничного та 200 г житнього борошна, додаєте 1 ч.л. солі, 20 г сухої ромашки, 2 ст.л. олії й опару. Вимішуєте, робите милу кульку і залишаєте на 50 хвилин.
Потім візьміть форму, в якій будете запікати хліб, і змастіть олією.
Хліб пекти одну годину при 200 градусах.
Потім у готового хліба можна зрізати верхівку, дістати м'якуш і налити в хліб борщ.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...