ТОП-3 поради шеф-кухарів для найсоковитіших котлет

Якщо ви плануєте приготувати котлети, навряд чи хочете отримати жорстку і суху страву. Однак часом ми самі робимо поширені помилки, через які смак страви залишає бажати кращого, передають Патріоти України.

Які 3 хитрощі варто знати

Для того щоб котлети вийшли неймовірно соковитими, потрібно попрацювати над списком компонентів і дотримуватись техніки приготування.

Не шкодуйте цибулі

Відомо, що цибуля ідеально підходить до м’яса, тому що робить його більш соковитим та ароматним. Не всі люблять смак смаженого овочу, тому додають компонент у невеликій кількості.

Невелика кількість цибулі не в змозі покращити смак котлет. На кілограм м’яса береться щонайменше 100-200 грамів овочів.

Можна додавати заздалегідь обсмажену цибулю. У такому разі її кількість слід збільшити до 300 г.

Не забувайте про панірування

Якісна паніровка дозволяє зберегти м’ясу соковитість. Найкраще використовувати для цієї мети кукурудзяне борошно або манну крупу.

У такому випадку котлети вийдуть смачними, соковитими та красивими.

Правильна техніка смаження

Якщо ви готуєте котлети на інтенсивному вогні, то здебільшого вони вийдуть сухими. Тому сильний вогонь використовується лише у перші дві хвилини термічної обробки.

Після, котлети смажаться на середньому чи слабкому вогні.

Для виняткової м’якості ближче до кінця приготування додають воду та використовують кришку.Якщо ви плануєте приготувати котлети, навряд чи хочете отримати жорстку і суху страву. Однак часом ми самі робимо поширені помилки, через які смак страви залишає бажати кращого.

Які 3 хитрощі варто знати

Для того щоб котлети вийшли неймовірно соковитими, потрібно попрацювати над списком компонентів і дотримуватись техніки приготування.

Не шкодуйте цибулі

Відомо, що цибуля ідеально підходить до м’яса, тому що робить його більш соковитим та ароматним. Не всі люблять смак смаженого овочу, тому додають компонент у невеликій кількості.

Невелика кількість цибулі не в змозі покращити смак котлет. На кілограм м’яса береться щонайменше 100-200 грамів овочів.

Можна додавати заздалегідь обсмажену цибулю. У такому разі її кількість слід збільшити до 300 г.

Не забувайте про панірування

Якісна паніровка дозволяє зберегти м’ясу соковитість. Найкраще використовувати для цієї мети кукурудзяне борошно або манну крупу.

У такому випадку котлети вийдуть смачними, соковитими та красивими.

Правильна техніка смаження

Якщо ви готуєте котлети на інтенсивному вогні, то здебільшого вони вийдуть сухими. Тому сильний вогонь використовується лише у перші дві хвилини термічної обробки.

Після, котлети смажаться на середньому чи слабкому вогні.

Для виняткової м’якості ближче до кінця приготування додають воду та використовують кришку.

Господиням на замітку! Як загустити варення для пирога

субота, 14 червень 2025, 11:12

Іноді при приготуванні смачної та ароматної домашньої випічки господині стикаються з дрібними неприємностями, які можуть зіпсувати весь десерт. Наприклад, якщо варення для начинки дуже рідке, воно буде витікати на лист, підгоряти, і смачний пиріг приго...

Як приготувати тонкі млинці з дірочками

субота, 14 червень 2025, 10:15

При приготуванні таких млинців господиням доводиться враховувати масу тонкощів і деталей, адже інакше страва не вийде. Однак є простий рецепт, який неможливо забути, адже всі інгредієнтів потрібно додавати в одній і тій самій кількості, передають Патрі...