ТОП-5 секретів смачної смаженої картоплі

Щоб приготувати смачнезну смажену картоплю потрібно знати деякі хитрощі та рекомендації професійних кухарів, передають Патріоти України.

Порада 1

Виявляється, не вся картопля однаково добре підходить для смаження. Найкраще вибирати червоні сорти картоплі. Чим менше у конкретному сорті крохмалю – тим краще. Чим більше крохмалю, тим сильніше картопля розварюється та розвалюється.

Крохмалиста ж картопля ідеально підійде, наприклад, для дерунів. Якщо все ж таки використовуєте для смаження білу або жовту картоплю, замочіть її у воді на 15 хвилин, щоб крохмаль вийшов.

Порада 2

Після нарізки картопляні часточки потрібно промокнути паперовим рушником, щоб позбутися зайвої вологи. Так картопля саме смажитиметься, а не тушкуватиметься. До того ж, олія чи жир( дивлячись на чому ви полюбляєте смажити картоплю) не буде так сильно бризкати на всі боки.

Порада 3

Смажимо картопля в розігрітій рослинній олії, а в кінці додаємо вершкове масло. Так страва буде смачнішою і ароматнішою! Або ж обсмажте картоплю на салі, шкварки і картопля в тандемі – це нереально смачно!

Порада 4

Перчити і солити картоплю потрібно наприкінці смаження. До речі, картопляноге пюре це також стосується.

Порада 5

Ще наприкінці смаження можна посипати картоплю меленим сухим часником або додати один свіжий розчавлений зубчик. Для аромату та смаку. Додати також зелень за бажанням.

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...

Господиням на замітку! Які продукти небезпечно консервувати вдома

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:35

Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...