ТОП-5 секретів смачної смаженої картоплі

Щоб приготувати смачнезну смажену картоплю потрібно знати деякі хитрощі та рекомендації професійних кухарів, передають Патріоти України.

Порада 1

Виявляється, не вся картопля однаково добре підходить для смаження. Найкраще вибирати червоні сорти картоплі. Чим менше у конкретному сорті крохмалю – тим краще. Чим більше крохмалю, тим сильніше картопля розварюється та розвалюється.

Крохмалиста ж картопля ідеально підійде, наприклад, для дерунів. Якщо все ж таки використовуєте для смаження білу або жовту картоплю, замочіть її у воді на 15 хвилин, щоб крохмаль вийшов.

Порада 2

Після нарізки картопляні часточки потрібно промокнути паперовим рушником, щоб позбутися зайвої вологи. Так картопля саме смажитиметься, а не тушкуватиметься. До того ж, олія чи жир( дивлячись на чому ви полюбляєте смажити картоплю) не буде так сильно бризкати на всі боки.

Порада 3

Смажимо картопля в розігрітій рослинній олії, а в кінці додаємо вершкове масло. Так страва буде смачнішою і ароматнішою! Або ж обсмажте картоплю на салі, шкварки і картопля в тандемі – це нереально смачно!

Порада 4

Перчити і солити картоплю потрібно наприкінці смаження. До речі, картопляноге пюре це також стосується.

Порада 5

Ще наприкінці смаження можна посипати картоплю меленим сухим часником або додати один свіжий розчавлений зубчик. Для аромату та смаку. Додати також зелень за бажанням.

Є секрет! Що додати до макаронів, щоб вони не склеювалися

субота, 14 червень 2025, 7:12

З приготуванням макаронів здатна впоратися навіть дитина. Здавалося б, у цієї нехитрої страви немає жодних секретів. Достатньо закип’ятити воду, посолити її та закинути в каструльку спагетті або ріжки, передають Патріоти України. Однак дуже часто після...

Смакота! Як швидко приготувати рубані котлети з сиром

субота, 14 червень 2025, 6:13

Готувати влітку в розпеченій у полуденну спеку квартирі не захочеться навіть самовідданим кулінарам. Щоб довго не потіти біля плити та смачно пообідати, пропонуємо приготувати котлети рубані із сиром. Готуємо, як то кажуть, нашвидкуруч, передають Патрі...