Щороку тисячі господинь роблять консервування помідорів. Вони є однією з найпопулярніших закусок на столі, яка користується попитом. Хто ж не любить вкусити соковитий маринований помідор. А якщо ви не проти смаженої картоплі з м’ясом до цього додати, то життя набуває нових та щасливих барв. Але є певний перелік помилок, які можуть зіпсувати мариновані помідори. Про них і розкажемо далі, передають Патріоти України.
Зелень та овочі мають бути ретельно вимиті. Якщо цьому не приділити уваги, консервація може швидко зіпсуватись. Мова йде про помідори, перець, часник, зелень. При митті змінюйте воду по декілька разів, щоб гарантовано вимити увесь бруд.
Одна помилка може зіпсувати весь результат. І це про стерилізацію банок. Це один з ключових моментів. Не варто пришвидшувати процес стерилізації чи робити його простішим. Ні до чого хорошого це не призведе.
Банки з помідорами будуть стояти потрібний вам термін при умові достатньої кількості оцту у маринаді. Він виступає в ролі консерванту, тому без нього ніяк неможливо обійтись. Якщо ви будете зменшувати його кількість, відступаючи від рецептурних рекомендацій, очікуйте негативного результату.
Вода, яку використовують для маринаду, повинна бути кип’ячена. Для цього не рекомендується її виключати одразу при появі бульбашок. Вода з маринадом має прокипіти від 3 до 5 хвилин. Використовуйте при консервації бутельовану, а не з-під крана.
Зелень для консервації потрібно обдавати кропом. Це допомагає позбутись залишків бруду та мінімізувати кількість мікробів, які можуть попасти до банки.
Дотримуйтесь цих простих правил. Консервація помідорів повинна бути зроблена з дотриманням технології. Тільки в цьому випадку ви можете бути впевнені, що вона буде зберігатись тривалий час.
Зазвичай господині навіть не замислюються над тим, на чому краще приготувати смажену рибу. Для приготування смажених рибних страв зазвичай використовується соняшникова олія. Але не завадить одна добавка, за рахунок якої обсмажена риба набуде набагато ц...
Іноді при приготуванні смачної та ароматної домашньої випічки господині стикаються з дрібними неприємностями, які можуть зіпсувати весь десерт. Наприклад, якщо варення для начинки дуже рідке, воно буде витікати на лист, підгоряти, і смачний пиріг приго...