ТОП-7 порад для ідеальної квашеної капусти

Якщо ви ще не квасили капусту, то поспішайте це зробити. Взимку знайдете, навіть якщо не буде світла й можливості готувати, її завжди можна відкрити і смакувати, передають Патріоти України.

Подробиці

1. Квасити капусту варто в другій половині жовтня або на початку листопада. До цього часу капуста достатньо дозріє: у ній накопичиться кислота, а це важливо для процесу бродіння.

2. Обирати треба пізній сорт капусти, тоді квашена капуста довший час зберігатиметься й буде соковитою.

3. Не “переборщіть” з морквою. Достатньо 1 морквини на 3 л банку капусти. Такі пропорції допомагають капусті лишатися хрумкою й “не розлізтися”.

4. Не знаєте, як солити? На 1 кг капусти потрібно додавати 1 столову ложку солі без гірки.

5. Готувати капусту треба у пластиковій або скляній посудині. У жодному разі не можна брати металеву каструлю, тому що метал вступає у реакцію з кислотою, а це несе небезпеку для вашого здоров’я. Готуйте безпечно!

6. Перемішувати й м’яти нашинковану капусту найкраще руками, щоб вона пустила сік й покрила вміст посудини.

7. Готуйте капусту при кімнатній температурі, а зберігайте в нульовій. Перемішуйте 1 раз у 2-3 дні. Після 2 тижнів перекладайте капусту у скляні баночки.

Ці сніданки захищають від раку - правда, яку нам ніхто не казав

четвер, 11 вересень 2025, 23:10

Відомий педіатр доктор Джозеф Салхаб попереджає: рак кишечника може підкрадатися безсимптомно, але прості зміни в раціоні допоможуть знизити ризики. У відео, яке набрало понад 1,4 мільйона переглядів в Instagram, він поділився порадами, як за допомогою...

Не робіть помилок! Який хліб приносить користь, а який може нашкодити організму

четвер, 11 вересень 2025, 17:44

Хліб завжди є частиною щоденного раціону багатьох, але навколо нього існує чимало міфів та упереджень. Деякі вважають його головним винуватцем набору ваги, однак усе залежить від того, який саме хліб обирати, передають Патріоти України. Дієтологи нагол...