ТОП-7 порад для ідеальної квашеної капусти

Якщо ви ще не квасили капусту, то поспішайте це зробити. Взимку знайдете, навіть якщо не буде світла й можливості готувати, її завжди можна відкрити і смакувати, передають Патріоти України.

Подробиці

1. Квасити капусту варто в другій половині жовтня або на початку листопада. До цього часу капуста достатньо дозріє: у ній накопичиться кислота, а це важливо для процесу бродіння.

2. Обирати треба пізній сорт капусти, тоді квашена капуста довший час зберігатиметься й буде соковитою.

3. Не “переборщіть” з морквою. Достатньо 1 морквини на 3 л банку капусти. Такі пропорції допомагають капусті лишатися хрумкою й “не розлізтися”.

4. Не знаєте, як солити? На 1 кг капусти потрібно додавати 1 столову ложку солі без гірки.

5. Готувати капусту треба у пластиковій або скляній посудині. У жодному разі не можна брати металеву каструлю, тому що метал вступає у реакцію з кислотою, а це несе небезпеку для вашого здоров’я. Готуйте безпечно!

6. Перемішувати й м’яти нашинковану капусту найкраще руками, щоб вона пустила сік й покрила вміст посудини.

7. Готуйте капусту при кімнатній температурі, а зберігайте в нульовій. Перемішуйте 1 раз у 2-3 дні. Після 2 тижнів перекладайте капусту у скляні баночки.

Оцінять всі! Яблучний пиріг із листкового тіста

п’ятниця, 10 січень 2025, 23:10

Якщо хочете, щоб на десерт було дуже яблучно, то біжіть у магазин по листкове бездріжджове тісто і готуйте за швидким рецептом пиріг, передають Патріоти України. 1 кілограм осінніх яблук треба помити, порізати кубиками. Додати 100 г цукру та 10 г кориц...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

п’ятниця, 10 січень 2025, 22:10

Овочі – корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не варт...