ТОП-8 причин, через які млинці не виходять смачними

Млинці можуть “не вийти” з різних причин, і навіть тому, що у кулінара нікчемний настрій. Але це ближче до метафізики. Розкажемо, чому млинці рвуться та пригорають, передають Патріоти України.

Сода

Хочете спекти тонкі млинці на молоці – забудьте про соду. Її використовують у тому випадку, якщо тісто замішують на кефірі, щоб млинці вийшли пишнішими.

Жирність молока

Чим вище відсоток жирності, тим більше шансів, що млинці прилипнуть до сковороди. Найкраще використовувати молоко не вище 2,5% жирності або молочну сироватку.

Тісто має постояти

Якщо почати пекти млинці відразу після замішування тіста, то вони не будуть вас “радувати”. Зачекайте хвилин 15-20 перед смаженням і тоді кожен млинець буде тримати форму.

Багато цукру

Це завжди і у всьому на шкоду. Млинці підгоряють, сирники розповзаються, та й організм страждає. В ідеалі на 200 мл тіста беруть трохи більше 1,5 ст. л. цукру.

Масло

На вершковому маслі млинці не смажать – з вершковим маслом млинці смачніше їсти. А смажать на мінімальній кількості рослинної олії або навіть на протертій шматочком картоплі сковороді.

Послідовність

Спочатку збивають яйця, їх змішують із молоком і лише потім додають борошно. Якщо млинці рвуться, значить муки мало.

Багато яєць

Багато яєць – це значить смачно. Такі млинці виходять дуже щільними та важкими. Максимальна кількість – це 1-2 яйця.

Температура

Усі інгредієнти потрібно попередньо дістати з холодильника та дати “дійти” до кімнатної температури. Це стосується молока, води та яєць.

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...