Це дуже смачно! Як приготувати пельмені по-китайськи - шеф-кухарі із Піднебесної відкрили кулінарний секрет

Пельмені китайською варять не так, як звикли багато українських господинь. Шеф-кухарі із Піднебесної відкрили секрет, як приготувати ідеальну страву, передають Патріоти України.

Вчені вважають, що пельмені з'явилися багато століть тому в Китаї та називалися "цзяо цзи". Страву з м'яса та тіста обожнюють в Україні, де її готують у киплячій воді із сіллю, лавровим листом та спеціями. Пельмені по-китайськи готуються з попереднім замочуванням. Однак це потрібно робити правильно, щоб вироби не перетворилися на одий великий та безформний.

Китайські кулінари спочатку відправляють пельмені не в гарячу, а холодну воду – і витримують протягом трьох хвилин. Потім їх перекладають у каструлю з окропом.

Кухарі зазначають, що замочування вирішують одразу кілька можливих проблем. Такі пельмені не розклеяться і не луснуть при варінні.

Заморожені пельмені із холодильника, які відразу засипають у киплячу воду, готуються нерівномірно. Часто м'ясо залишається сирим, тоді як тісто вже розварилося. Запобігти цьому можна, якщо під час закипання води додати склянку холодної води в каструлю. Таким чином тісто готуватиметься повільніше - одночасно з фаршем.

Ідеальне тісто на пельмені – заварне. Воно готується з 800 г борошна, дрібки солі, 375 мл окропу та 4 ст. л олії. Вимісіть тісто і відправте його на 20 хвилин відпочивати під харчовою плівкою, після чого можна приступати до формування виробів

Їжа, яку ніколи не можна їсти після падіння - ось де ховається 97% бактерій

вівторок, 29 липень 2025, 17:50

Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...

Готуємо шашлик у духовці: Інгредієнти, які зроблять м’ясо ніжним і соковитим

вівторок, 29 липень 2025, 12:35

Приготувати смачний і соковитий курячий шашлик вдома просто - достатньо духовки та кількох сезонних овочів. Щоб м’ясо не вийшло сухим, важливо правильно вибрати маринад та спеції. Цей рецепт від фудблогерки Mariiam Foodblog допоможе зробити вечерю легк...