Це дуже смачно! Як приготувати пельмені по-китайськи - шеф-кухарі із Піднебесної відкрили кулінарний секрет

Пельмені китайською варять не так, як звикли багато українських господинь. Шеф-кухарі із Піднебесної відкрили секрет, як приготувати ідеальну страву, передають Патріоти України.

Вчені вважають, що пельмені з'явилися багато століть тому в Китаї та називалися "цзяо цзи". Страву з м'яса та тіста обожнюють в Україні, де її готують у киплячій воді із сіллю, лавровим листом та спеціями. Пельмені по-китайськи готуються з попереднім замочуванням. Однак це потрібно робити правильно, щоб вироби не перетворилися на одий великий та безформний.

Китайські кулінари спочатку відправляють пельмені не в гарячу, а холодну воду – і витримують протягом трьох хвилин. Потім їх перекладають у каструлю з окропом.

Кухарі зазначають, що замочування вирішують одразу кілька можливих проблем. Такі пельмені не розклеяться і не луснуть при варінні.

Заморожені пельмені із холодильника, які відразу засипають у киплячу воду, готуються нерівномірно. Часто м'ясо залишається сирим, тоді як тісто вже розварилося. Запобігти цьому можна, якщо під час закипання води додати склянку холодної води в каструлю. Таким чином тісто готуватиметься повільніше - одночасно з фаршем.

Ідеальне тісто на пельмені – заварне. Воно готується з 800 г борошна, дрібки солі, 375 мл окропу та 4 ст. л олії. Вимісіть тісто і відправте його на 20 хвилин відпочивати під харчовою плівкою, після чого можна приступати до формування виробів

Як сніданок може руйнувати ваше серце: ТОП-4 звички, які варто змінити

середа, 23 липень 2025, 23:10

Холестерин - це не завжди ворог, але його надмірний рівень може серйозно нашкодити серцево-судинній системі. Багато хто навіть не підозрює, що деякі ранкові звички можуть погіршити ситуацію. Дієтологи називають кілька поширених помилок, яких варто уник...

Цей фрукт ніколи не варто їсти на сніданок - топ-дієтолог пояснила чому

середа, 23 липень 2025, 9:54

Дієтологиня та авторка книжки "Як не їсти ультраоброблене" Нікола Ладлам-Рейн провела аналіз 18 найпопулярніших фруктів, оцінюючи їхню поживність за 5-бальною шкалою, передають Патріоти України. Аутсайдером списку стали всі види динь — кавун, канталупа...